succesvol speeddaten

Helft singles date niet exclusief

Een leuke date gescoord? Grote kans dat je niet de enige bent die in zijn of haar balboekje staat.

Maar liefst 49 procent van de singles date namelijk met verschillende kandidaten in eenzelfde periode. Hoewel 65 procent van hen zich een serieuze relatie ten doel stelt, zijn ze lang niet allemaal van mening dat eerlijkheid het langst duurt. Zo’n 38 procent verzwijgt meestal dat er nog meer afspraakjes op het programma staan. Dit blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek dat werd uitgevoerd door Online Magazine Singlessite.nl

Vergelijkend warenonderzoek

Mede door de populariteit en het gemak van datingsites is de zoektocht naar de ware kinderspel geworden. Met het enorme aanbod van beschikbare kandidaten is een afspraakje zo geregeld en dat biedt mogelijkheden voor een vergelijkend warenonderzoek. Bijna de helft van de singles houdt het dan ook niet bij één date tegelijk. Zo’n 34 procent van de ondervraagden spreekt met maximaal drie personen af in eenzelfde periode. Een kleine vier procent gaat zelfs nog een stapje verder en werkt tussen de vier en de zes dates af binnen dezelfde tijdsspanne. Openheid over deze methodiek staat bij velen niet bovenaan het prioriteitenlijstje. Van alle geënquêteerden is maar 16 procent geheel en altijd eerlijk over het gebrek aan exclusiviteit van de date.

Ontmoetingsplaats

Hoewel de mate van exclusiviteit en de openheid over het dubbel daten wellicht te wensen overlaat heiligt het doel wel de middelen. Zo’n 65 procent zegt namelijk niet uit te zijn op vluchtige contacten maar naar een vaste relatie. Datingsites blijken veruit de meest succesvolle ontmoetingsplaats om een nieuwe liefde te vinden. Zo’n 29 procent van de ondervraagden laat weten in de afgelopen 5 jaar een relatie te hebben gekregen via een datingsite. Dit staat tegenover de 16 procent die het uitgaansleven noemt en de 14 procent die via vrienden een nieuwe liefde leerde kennen. Tijdens het sporten is er de minste kans op succes. Slechts 2 procent ontmoette hier zijn of haar partner.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam