Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
succesvol speeddaten
17 september 2008

Helft singles date niet exclusief

Een leuke date gescoord? Grote kans dat je niet de enige bent die in zijn of haar balboekje staat.

Maar liefst 49 procent van de singles date namelijk met verschillende kandidaten in eenzelfde periode. Hoewel 65 procent van hen zich een serieuze relatie ten doel stelt, zijn ze lang niet allemaal van mening dat eerlijkheid het langst duurt. Zo’n 38 procent verzwijgt meestal dat er nog meer afspraakjes op het programma staan. Dit blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek dat werd uitgevoerd door Online Magazine Singlessite.nl

Vergelijkend warenonderzoek

Mede door de populariteit en het gemak van datingsites is de zoektocht naar de ware kinderspel geworden. Met het enorme aanbod van beschikbare kandidaten is een afspraakje zo geregeld en dat biedt mogelijkheden voor een vergelijkend warenonderzoek. Bijna de helft van de singles houdt het dan ook niet bij één date tegelijk. Zo’n 34 procent van de ondervraagden spreekt met maximaal drie personen af in eenzelfde periode. Een kleine vier procent gaat zelfs nog een stapje verder en werkt tussen de vier en de zes dates af binnen dezelfde tijdsspanne. Openheid over deze methodiek staat bij velen niet bovenaan het prioriteitenlijstje. Van alle geënquêteerden is maar 16 procent geheel en altijd eerlijk over het gebrek aan exclusiviteit van de date.

Ontmoetingsplaats

Hoewel de mate van exclusiviteit en de openheid over het dubbel daten wellicht te wensen overlaat heiligt het doel wel de middelen. Zo’n 65 procent zegt namelijk niet uit te zijn op vluchtige contacten maar naar een vaste relatie. Datingsites blijken veruit de meest succesvolle ontmoetingsplaats om een nieuwe liefde te vinden. Zo’n 29 procent van de ondervraagden laat weten in de afgelopen 5 jaar een relatie te hebben gekregen via een datingsite. Dit staat tegenover de 16 procent die het uitgaansleven noemt en de 14 procent die via vrienden een nieuwe liefde leerde kennen. Tijdens het sporten is er de minste kans op succes. Slechts 2 procent ontmoette hier zijn of haar partner.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Daten en singles ontmoeten in tijden van corona: ‘Spreek niet fysiek af’

Op datingssites zoals Happn en The Inner Circle wordt flink geswipet, maar daar blijft het...

Tips voor nieuwe contacten en vriendschappen

Het ontmoeten van nieuwe mensen of het maken van nieuwe vrienden...

5 signalen om een nepprofiel op een datingapp te herkennen

Op dating-apps zit niet achter elk profiel een echt persoon. Sommigen...

Speeddaten: met deze tips maak je er top dates van!

Wil je weleens een leuke date night beleven? Ga dan eens...

Is je sociale kringetje gekrompen na de scheiding? Tips om hem uit te breiden!

Een van de nadelen van single zijn is dat je sociale...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie

SmartSingles.nl