trouwshow

Helft single vrouwen heeft bruiloft al gepland

Meer dan de helft van de vrijgezelle vrouwen heeft de toekomstige bruiloft al helemaal gepland, inclusief de jurk, de bloemen en de bruidsmeisjes. Dat blijkt uit een onderzoek onder zeshonderd vrijgezelle vrouwen, zo meldt de Daily Mail.

Twee derde van de ondervraagde vrouwen was zelfs als klein meisje al aan het nadenken over hoe de grote dag er uit moet zien. Meisjes beginnen rond hun dertiende na te denken over de details van hun bruiloft, zo blijkt uit het onderzoek.
Eén op de tien begint op die leeftijd al te sparen voor de bruiloft en heeft tegen de tijd dat ze daadwerkelijk trouwen ruim 1.100 euro gespaard. De helft van de vrouwen heeft op hun achttiende al besloten wie hun bruidsmeisjes worden. De meeste vrouwen zijn het er over eens dat mooi weer, een prachtige jurk, mooie bloemen en een mooie plechtigheid de belangrijkste elementen voor een geslaagde bruiloft zijn.

Inspiratie

Ruim 34 procent van de vrijgezelle vrouwen is dan ook vaak op websites op zoek naar inspiratie voor bloemen, jurken en locaties. Zo heeft 49 procent al een jurk gekozen en weet 20 procent al welk kapsel ze wil. Zo’n 20 procent heeft de locatie al gekozen, 23 procent het boeket en 17 procent het menu. De kerk, de gelofte en de taart zijn door 12 procent al bepaald.

Zo’n 5 procent van de vrijgezelle vrouwen koopt wel eens een bruidstijdschrift om alvast inspiratie op te doen en 17 procent gaat wel eens naar een speciale beurs. Ruim 20 procent houdt een plakboek bij waar ze alle ideeën in verzamelt.

Partner

Ruim 13 procent van de vrouwen heeft al besloten in welke maand ze willen trouwen en 27 procent weet in welk seizoen ze naar het altaar wil lopen. Alhoewel de meeste vrijgezelle vrouwen erg uitkijken naar hun bruiloft, is 58 procent niet van plan om hun plannen bekend te maken aan een potentiële partner.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.