profielfoto

Helft relaties beëindigd met tekstbericht

De helft van de jongeren kiest er voor om een relatie door middel van een tekstbericht te beëindigen. Ook uitmaken via de sociale media is populair. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek.

Ruim 55 procent van de jongeren heeft het afgelopen jaar een relatie beëindigd door middel van een tekstbericht of via de sociale media. Ruim 10 procent deed dat door middel van een e-mail. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder 2.712 jongeren tussen de 18 en 30 jaar die de afgelopen twaalf maanden een relatie beëindigden, zo meldt de Daily Mail.

Ruim de helft van de ondervraagden zeggen dat het ‘minder pijnlijk’ is om het op deze manier uit te maken met een geliefde. Zo’n 62 procent van de ondervraagden zegt overigens zelf de relatie te hebben verbroken.

Blokkeren

Van degenen die via de sociale media een relatie beëindigden, zegt 61 procent dat ze het telefoonnummer van de nieuwe ex direct hadden gewist en geblokkeerd.

De mensen die de relatie eindigden door middel van een e-mail zeggen dat ze dat deden omdat ze dan goed konden uitleggen waarom ze het uit wilden maken. Slechts 2 procent van de ondervraagden beëindigde de relatie door middel van een handgeschreven brief.

Onpersoonlijk

Toch zegt drie kwart van de ondervraagden dat ze het vervelend zouden vinden om via een tekstbericht of e-mail te horen dat ze gedumpt zijn. Ruim 60 procent vindt het te onpersoonlijk. Van de ondervraagden beëindigde 15 procent een relatie door middel van een telefoongesprek en 18 procent deed dat tijdens een persoonlijk gesprek.

Bron: Nu

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.