online dating

Helft Nederlanders niet happy met online winkelen

Zeker rondom Sinterklaas en kerst shoppen we massaal online. Maar niet iedereen is altijd even blij met hoe dat gaat. De helft van de Nederlanders klaagt namelijk na een online winkelervaring. De levering die te lang op zich laat wachten is voor de meeste Nederlanders het probleem, blijkt uit onderzoek van het CBS. Vorig jaar had 40 procent van de Nederlanders klachten over online winkelen.

Meer klachten

Het onderzoeksbureau ondervroeg voor het jaarlijkse onderzoek 5,6 duizend mensen van boven de 12. Vorig jaar had 40 procent van de ondervraagden klachten, dit jaar is er dus een stijging van 10 procent.

Dit jaar heeft 79 procent van de 12-plussers online een aankoop gedaan. Het gaat daarmee om zo’n 11,8 miljoen Nederlanders. Ook hier is een stijging te zien: in 2015 was dit nog 70 procent. Toen klaagde 23 procent over te late levering, anno 2019 is dat 34 procent.

Problemen bij bestellen

Dat is niet de enige klachten: technische problemen bij bestellen of betalen is voor 14 procent van de shoppers een probleem en het ontvangen van verkeerde of beschadigde goederen overkwam 13 procent. Ook het vinden van informatie over garantie, het indienen van de klacht en geen levering in ons land worden genoemd.

We kopen ook steeds vaker online én besteden meer. In de drie maanden voor het onderzoek, kocht 23 procent drie, vier of vijf keer iets via een webshop. In 2015 was dat nog 20 procent. We besteden tussen de 100 en 500 euro. Dat doet 26 procent, terwijl slechts 21 procent van de kopers dat bedrag in 2015 besteedde. Mannen kopen vaker online en geven ook meer geld uit.

Kleding en reizen

Waar we ons geld aan uitgeven? Meestal aan kleding of sportartikelen. Ook reizen en vakanties en kaartjes voor evenementen doen het goed. Op nummer vier staat eten bestellen bij een restaurant of bezorgdienst.

Niet iedereen is overigens weg van online winkelen, zo’n 2,2 miljoen Nederlanders hebben voor het onderzoek niet online gekocht. Tachtig procent van deze mensen bezoekt liever een winkel om het product in het echt te zien. Ook zorgen over veiligheid en privacy spelen een rol en creditcard- of persoonlijke gegevens afgeven is ook niet altijd gewenst. Een kwart van de ondervraagden wist simpelweg niet hoe het moet.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.