ongezonde relatie
16 January 2017

Helft Nederlanders heeft weleens blauwtje gelopen

Spanningen, vlinders in de buik, liefdesverdriet en een blauwtje lopen: daten is vaak een rollercoaster van emoties. Speciaal voor de meest deprimerende dag van het jaar (Blue Monday), heeft online datingsite Parship onderzoek gedaan naar ‘blauwtjes lopen’ bij daten.

Hieruit blijkt dat maar liefst de helft van de singles weleens een afspraakje eerder heeft afgebroken, maar dat slechts een kwart van hen durft toe te geven dat het hem of haar daadwerkelijk is overkomen. Ook geeft een kwart van de singles aan weleens een smoesje te hebben gebruikt om onder een date uit te komen.

Kwart regelt direct een date na blauwtje

Afgewezen worden of iemand afwijzen is natuurlijk nooit leuk. Toch blijkt uit het onderzoek dat bijna de helft (45%) van de singles weleens een blauwtje heeft gelopen, waarbij mannen (50%) vaker zijn afgewezen tijdens een date dan vrouwen (38%). Maar wat doen Nederlandse singles als blijkt dat de potentiële partner na één of meerdere dates toch geen interesse heeft? Hieronder staan de meest voorkomende reacties op een rij:

  • 41% “Dan verbreek ik het contact om deze persoon snel te vergeten.”
  • 27% “Dan ga ik direct een volgende date regelen met een ander persoon.”
  • 24% “Dan hoop ik dat we in ieder geval nog vrienden kunnen blijven.”
  • 21% “Daar leg ik me niet bij neer/dan blijf ik hoop houden.”
  • 20% “Dan ben ik een tijd erg verdrietig en onzeker.”
  • 16% “Dan ben ik voorlopig weer klaar met daten.”
  • 13% “Dan eis ik een goed gesprek om erachter te komen wat de reden is dat deze persoon mij niet (meer) zit zitten.”

Koen Hartman, Marketing Manager bij Parship, vertelt: “Het is nu eenmaal inherent aan ‘het grote datingavontuur’ dat je soms iemand tegenkomt die helaas geen warme gevoelens krijgt van jou. De kunst is om een afwijzing niet té persoonlijk op te vatten en het te accepteren, want uiteindelijk wil je toch met iemand samenzijn die hetzelfde voelt voor jou, als jij voor diegene.”

Kwart singles gebruikt smoesje om onder date uit te komen

Als de datum van de date nadert, kan er toch wat twijfel ontstaan en wordt de date wellicht liever afgezegd. Een op de vier singles geeft aan weleens een smoesje te hebben gebruikt om onder een date uit te komen. Vrouwen (35%) hebben zich hier vaker aan gewaagd dan mannen (24%). Twaalf procent van de singles geeft aan weleens gelogen te hebben over het feit zij al iemand anders hebben gevonden om een date af te zeggen. Daarnaast zegt 7 procent ‘privéproblemen’ te hebben gebruikt als smoes en 6 procent kwam onder de date uit met de smoes dat hij of zij ‘ziek’ was.

Een op vijf heeft spijt van zoenen met date

Naast het gebruik van smoesjes, geven singles aan dat ze ook weleens spijt hebben van dingen die gebeurd zijn tijdens hun date. Een vijfde van de Nederlandse singles baalt ervan dat zij hebben gezoend met hun date, omdat zij dit toch liever niet hadden gedaan. Een op de tien singles heeft zelfs weleens spijt gehad van seks na afloop van een date. Slechts twee procent geeft aan dat zij een keer ruzie hebben gemaakt tijdens een afspraakje.

Een derde bekijkt social media profiel ondanks blauwtje

Een afwijzing van een nieuwe vlam betekent natuurlijk niet direct dat de liefde over is. Zo bekijkt 36 procent nog weleens de Facebook-pagina van de ‘date-ex’. Hartman vertelt: “We zien dat vrouwen iets vaker op het social media profiel van de eerdere dates spieken dan mannen, terwijl het contact al verbroken is. Dit kan geen kwaad natuurlijk, zorg er alleen voor dat het geen obsessie wordt. Er zwemmen tenslotte meer vissen in de zee.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Afwijzing na afwijzing door mannen: misschien is dit de oorzaak

De oplossing om het patroon van afwijzing te beëindigen is misschien...

Leer flirten & contact leggen in één middag!

Aankomende vrijdagmiddag 26-4 vindt de workshop Leer flirten en contactleggen in...

Tips en adviezen hoe om te gaan met een romantische afwijzing

Afwijzingen doen pijn. Vooral romantische afwijzingen. Het is afschuwelijk om te...

Angst om afgewezen te worden

Wanneer je angst hebt om afgewezen te worden, ga je daar...

Het geheim van een goede openingszin

Wie zichzelf bewapend met zinnen zoals: ‘Ken ik jou niet van...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie