auto op vakantie

Helft Nederlanders geen idee van eigen risico bij autoschade

De zomervakantie staat voor de deur, maar dit jaar geen lange vluchten of verre bestemmingen. Veel Nederlanders kiezen deze zomer voor een autovakantie in eigen of buitenland. Maar de vraag is of zij goed voorbereid op reis gaan. Uit onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl blijkt namelijk dat 50 procent van de Nederlanders niet op de hoogte is van het eigen risico van hun autoverzekering.

Onwetendheid over financiële consequenties bij autoschade

Een kwart van de autobezitters weet überhaupt niet of zij eigen risico hebben bij hun autoverzekering. Daarnaast blijkt dat nog eens 25 procent wel op de hoogte is dat zij eigen risico hebben, maar niet het exacte bedrag hiervan weten. Met name jongvolwassenen (18-34 jaar) zijn niet goed op de hoogte, want bijna 70 procent geeft aan niet te weten of zij eigen risico bij hun autoverzekering hebben.

Ongeluk in klein hoekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar het is ook niet voor alle autobezitters duidelijk bij welk schadeherstelbedrijf zij terecht kunnen met hun auto. Zo blijkt uit het onderzoek dat de helft (50%) van de Nederlanders ervan overtuigd is dat zij, al dan niet tegen extra kosten, zelf een garage mogen kiezen om schade te laten herstellen. Echter hebben de meeste autoverzekeraars hierover eisen opgenomen in hun polisvoorwaarden, waardoor klanten vaak gebonden zijn aan gecontracteerde schadeherstelbedrijven die verzekeraars vooraf selecteren. Niet iedereen is hiervan op de hoogte, want een kwart (25%) van de ondervraagden heeft geen idee of zij zelf een schadeherstelbedrijf mogen kiezen om hun auto te laten repareren.

Schadeherstel

Frederik van der Veen, CEO bij Autoverzekering.nl, licht toe: “Verzekeraars gaan heel wisselend om met de vrijheid om zelf een schadeherstelbedrijf te kiezen. Als je niet op de hoogte bent van de voorwaarden van je autoverzekering en je kiest zelf een garage dan kunnen de kosten flink oplopen tot snel €500 extra eigen risico. Als je schade hebt, check dan bij welke schadeherstelbedrijven je terecht kan om verrassingen te voorkomen. Je vindt dit in de polisvoorwaarden van je verzekering, op de website van de verzekeraar of je kan contact opnemen met je verzekeraar.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!