Helft mannen verklaart zijn liefde per ongeluk

In elke relatie komt er een moment waarop de woorden ‘ik hou van jou’ uitgesproken worden. Vooral vrouwen zien dat als een overgang naar een serieuze relatie, maar nu blijkt dat ze er beter niet te veel belang aan hechten.

Vijftig procent van de mannen verklaarde zijn liefde namelijk al eens ‘per ongeluk’. Voor hij het echt wilde of meende dus.

Bij 56 procent van de mannen “kwam het er gewoon uit” en hadden de woorden geen echte betekenis. 23 procent schrijft de onbedoelde liefdesverklaring dan weer toe aan een dronken toestand, terwijl 13 procent de schuld op een seksroes schuift. 8 procent sprak de woorden uit om zijn geliefde te doen stoppen met huilen.

Verder toonde de enquête ook aan dat 56 procent van de mannen in vroegere relaties de woorden ‘ik hou van jou’ als eerste uitspraken.

Dat bevestigt eerdere resultaten van een rondvraag van het Massachusetts Institute of Technology bij 100 studenten en 47 koppels. In twee op de drie relaties bleek de man namelijk als eerste zijn liefde te verklaren, gemiddeld zelfs zes weken vroeger dan zijn vriendin.

Zij stelden ook vast dat de woorden voor de twee geslachten een andere betekenis hebben. Mannen associëren de liefdesverklaring vooral met fysieke trouw, terwijl vrouwen het zien als een teken van emotionele intimiteit.

De nieuwe resultaten komen uit ‘Glamour’s 2012 Guy Survey’, die daarvoor 1.000 mannen ondervroeg. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat vrouwen nooit hetzelfde doen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?