vakantie heimwee

Heimwee op of juist na je vakantie

Heimwee. Het is een apart fenomeen. Als je aan heimwee denkt dan gaat het waarschijnlijk vooral om het gevoel dat je hebt wanneer je op vakantie ver van huis bent. Daar mis je opeens je vertrouwde omgeving, eigen bed, spullen en vrienden. Maar omgekeerd kan natuurlijk ook!

Heimwee op vakantie

Ook al ben je in een geweldig land, heb je een fantastisch leuke groep reisgenoten en geniet je doorgaans met volle teugen van je vakantie, toch kan het gevoel van heimwee je opeens overvallen. Je mist je eigen bed,  je huis, de Hollandse kost of zelfs je eigen douche. Zo gek is het niet om je vertrouwde omgeving te missen als je ver van huis bent. Heb jij daar ook last van? Dan moet je deze tips even lezen!

Extreme heimwee

Een tijdje geleden las over mensen die een extreme vorm van heimwee hadden. Ze gingen nooit op vakantie. Sterker nog, ze gingen nog niet eens een nachtje in een hotel slapen. Een dagje uit kon alleen als ze diezelfde avond in hun eigen bedje konden liggen. Verbijsterend vond ik het. Ook erg sneu. Want als je leven zo beheerst wordt door een bepaalde angst, dan maak je het jezelf niet alleen moeilijk maar ook de mensen in je directe omgeving. Zou jij een partner willen die nooit en te nimmer van huis wil? Geen romantisch weekendje Parijs of weekje naar de zon? Een aantal van deze mensen had ook wel in de gaten dat het niet erg bevorderlijk was voor de relatie en besloten daarom in therapie te gaan en van deze angst af te komen.

Omgekeerde heimwee

Voor mij geldt precies het omgekeerde. Ik heb eigenlijk alleen heimwee als ik terug ben van vakantie. Ik mis de geuren, geluiden, omgeving, mensen, het eten, het klimaat, eigenlijk alles waar ik zo van genoten heb. Of ik nu een weekend of drie weken weg ben geweest, het is eigenlijk altijd raak. Een verblijf in het buitenland kan mij niet lang genoeg duren! Eenmaal thuis fantaseer ik over wonen in het (verre) buitenland, ben de eerste weken intensief bezig met een mogelijk volgende reis en kan geen genoeg krijgen van de foto’s die ik heb gemaakt. Vreemd dat je daar nauwelijks iets over hoort wanneer het om heimwee gaat. Zou ik de enige zijn? Vast niet! Voorlopig ga ik nergens heen, maar zoals je wel begrijpt kan ik niet wachten tot mijn volgende vakantie. Ook al heb ik daarna echt heimwee.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.