gebroken hart

Heftig liefdesverdriet erger dan depressie

Enorm heftig liefdesverdriet is erger dan een depressie. Althans, dat vindt 75 procent van de singles zo blijkt uit een kort onderzoek uitgevoerd door Singlessite.nl onder 950 alleenstaande mannen en vrouwen.

Hartzeer

Liefdesverdriet, iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Het gevoel van wanhoop, hartenpijn en verdriet dat maar niet lijkt te slijten. Het object van jouw verlangen lijkt nog iedere minuut van de dag in je systeem te zitten terwijl hij of zij toch echt uit je leven is verdwenen. Hartzeer na een relatiebreuk kan heel heftig zijn. Zo heftig zelfs dat het merendeel van de singles (75%) van mening is dat het hevig liefdesverdriet erger is dan een depressie.

Pijnstiller

Enige tijd geleden verschenen er berichten over het ontwikkelen van een pil om zo de pijn van liefdesverdriet niet te voelen. Hoewel nog niet op de markt, een dergelijk medicijn, dat ziet de hedendaagse single wel zitten. 71 procent gaf aan meteen een ‘liefdesverdrietpil’ in te nemen om het hartzeer van de verbroken relatie niet te hoeven voelen.

Nieuwe liefde

Het verwerken van heftig liefdesverdriet heeft doorgaans nogal wat tijd nodig. Voor de meeste mensen blijkt een nieuwe liefde uiteindelijk de allerbeste remedie te zijn tegen liefdesverdriet. Echter, wel pas als de breuk daadwerkelijk is verwerkt. Relaties, zoals de welbekende ‘rebound’ die zeer kort na een relatiebreuk worden aangeknoopt hebben doorgaans weinig kans van slagen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.