gebroken hart
18 September 2015

Heftig liefdesverdriet erger dan depressie

Enorm heftig liefdesverdriet is erger dan een depressie. Althans, dat vindt 75 procent van de singles zo blijkt uit een kort onderzoek uitgevoerd door Singlessite.nl onder 950 alleenstaande mannen en vrouwen.

Hartzeer

Liefdesverdriet, iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad. Het gevoel van wanhoop, hartenpijn en verdriet dat maar niet lijkt te slijten. Het object van jouw verlangen lijkt nog iedere minuut van de dag in je systeem te zitten terwijl hij of zij toch echt uit je leven is verdwenen. Hartzeer na een relatiebreuk kan heel heftig zijn. Zo heftig zelfs dat het merendeel van de singles (75%) van mening is dat het hevig liefdesverdriet erger is dan een depressie.

Pijnstiller

Enige tijd geleden verschenen er berichten over het ontwikkelen van een pil om zo de pijn van liefdesverdriet niet te voelen. Hoewel nog niet op de markt, een dergelijk medicijn, dat ziet de hedendaagse single wel zitten. 71 procent gaf aan meteen een ‘liefdesverdrietpil’ in te nemen om het hartzeer van de verbroken relatie niet te hoeven voelen.

Nieuwe liefde

Het verwerken van heftig liefdesverdriet heeft doorgaans nogal wat tijd nodig. Voor de meeste mensen blijkt een nieuwe liefde uiteindelijk de allerbeste remedie te zijn tegen liefdesverdriet. Echter, wel pas als de breuk daadwerkelijk is verwerkt. Relaties, zoals de welbekende ‘rebound’ die zeer kort na een relatiebreuk worden aangeknoopt hebben doorgaans weinig kans van slagen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Singles met liefdesverdriet in lockdown

Wat als je juist nu – terwijl de horeca dicht is...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan...

Zo kom je de feestdagen door met een gebroken hart

Hartstikke gezellig hoor die feestdagen in het verschiet! Tenzij het net...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie