Death Valley

Heet, heter heetst voor toeristen in Death Valley

Terwijl bewoners aan de westkust van de VS ramen en deuren gesloten houden en de airconditioning aanzetten, trekken toeristen juist naar het gebied rond Death Valley National Park om de hoogste temperaturen in de VS aan levenden lijve te ondervinden.

Hittegolf

De staten Californië, Nevada en Arizona gaan momenteel gebukt onder een hittegolf. Bezoekers aan trekpleister Joshua Tree National Park in Californië wordt dit weekend afgeraden om daar te gaan wandelen, omdat het er rond de 42 graden is.

Eitje bakken

De tot nu toe heetste dag van het jaar werd afgelopen zondag verwacht in Death Valley, Nevada: het kwik steeg naar 48 graden Celsius.  Gisteren werd het maar liefst 51 graden! Volgens een meteoroloog van de National Weather Service komen mensen speciaal naar Death Valley tijdens deze hittegolven, omdat er slechts een paar plekken op aarde zijn waar mensen deze hitte zelf kunnen ervaren. Toeristen bakken er graag voor de lol een eitje op de grond, hoewel dat sinds een paar jaar eigenlijk verboden is.

‘Europaseizoen’

Nabij de ingang van het nationale park komen in juli en augustus, de heetste maanden, verreweg de meeste bezoekers. Inwoners noemen de zomer voor de grap ‘Europaseizoen’, omdat het park overspoeld wordt door bezoekers uit onder meer Duitsland, Frankrijk en Scandinavië. “Sommige mensen lijden eronder om buiten te zijn onder die omstandigheden, maar andere mensen krijgen er een soort kick van”, aldus een fotograaf uit Los Angeles die regelmatig naar Death Valley afreist, een autorit van minstens vier uur heen en vier uur terug.

Zelf ervaren?

Wil jij zelf ervaren hoe het voelt in Death Valley? Ga dan met andere gelijkgestemde singles op een schitterende rondreis door het westen van de verenigde staten van Amerika. Dit kan onder andere met reisorganistaties; Sawadee, Kras en Djoser.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!