liefdes brief

Heel erg verliefd op een onbekende: 6 coole tips

We kennen het gevoel maar al te goed: Oh wat een leukerd is dit! Een lach vol witte, prachtige tanden en schitterende glinsterende ogen! En dan begint het; je denkt alleen nog maar aan deze persoon. Je krijgt het niet meer uit je hoofd.

Verliefd op het onbekende

Je ziet de persoon de hele dag op een wolkje voorbij komen en fantaseert erop los. In je hoofd heb je het al gebombardeerd tot jouw one and only alltime soulmate. Dan heb je toch een klein probleempje, vooral als je de persoon in kwestie in werkelijkheid eigenlijk helemaal nog niet kent!

Focus

Herken je dit? Lees dan hier wat behulpzame tips om je hoofd koel te houden, zodat je gefocust kunt blijven op de meer stabiele dingen in je leven. De dingen waar je wel invloed op hebt.

1 Social media ban

Een van de meest effectieve dingen die je kunt doen, is geen connecties maken op social media. Wat je niet weet, mis je ook niet. Als je het hoofd koel wil houden, kijk dan lekker helemaal niet naar plaatjes en filmpjes.

2 Nieuwe hobby

Neem een aparte hobby. Daardoor heb je minder tijd om aan een liefde te denken. Ga bijvoorbeeld paardrijden op het strand, doe een potje jeu de boule, ga naar een mooie yogaschool of koop een e-bike en race het hele land door. Voor mijn part heel Europa.

3 Lees

Er zijn ontzettend veel goede boeken om te lezen. Je kan een roman lezen, maar je kunt jezelf tegenwoordig ook tot een soort superwoman lezen met alle boeken van powervrouwen tegenwoordig. Doe alle oefeningetjes, overtref jezelf en geniet van de hernieuwde vrijheid en verbrede horizon aan mogelijkheden. Die leuke persoon verbleekt naast jou!

4 Ga weg

Speel, ontdek je plekje. Ga een weekend weg met vriendinnen of familie. Ik las net in Het Parool dat er bijvoorbeeld allemaal kleine kampeerterreintjes zijn gebouwd in Amsterdam.

5 Minpunten

Kijk ook even voorbij de roze bril en zie wat hij niet heeft. Haha, moeilijk als je zo tot over je oren op de roze wolken rondzwerft, maar het helpt zeker om een klein beetje het perspectief te behouden. Iedereen lijkt perfect op het eerste gezicht. Het gras is prachtig groen bij de buren, maar als je er de deur plat loopt, valt het allemaal ineens heel erg mee. Weet dat er ooit een moment is waarop je hem net ietsje minder adoreert. Dat helpt om wat koeler in het verliefde leven te staan.

6 Vriendinnen

Uit je gevoelens aan vriendinnen. Laat ze je afleiden, luister naar ze als ze je vertellen wanneer je realiteit en fictie door elkaar haalt.

En verder: geniet er gewoon van dat je zo lekker onbevangen in de liefde gelooft voor nu.

Bron: Glamour

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.