volle koffer

Heb jij ook last van inpakstress? Met deze tips is dat verleden tijd

Vertrek jij binnenkort op reis, en ben je nu al bang dat je niet alles in je koffer krijgt? Ben jij ooit al ten einde raad op je koffer gaan zitten om het verdomde ding toch maar dicht te krijgen? Wel, je bent niet alleen. Maar liefst de helft van de volwassenen met een tripje voor de boeg heeft last van inpakstress.

Worsteling

Uit een recent onderzoek van National Express, een luchthaven shuttlebedrijf, blijkt dat het merendeel van de reizigers een serieuze worsteling met de koffer moet doorstaan voor ze op het vliegveld aankomen. De helft van de 2.000 respondenten gaat resoluut op de koffer zitten om deze alsnog dicht te krijgen, één op de drie roept de hulp in van een tweede persoon en één op de vijf moet zelfs een totaal nieuwe inpakstrategie verzinnen.

Inpakken

Reisexperte Katy Colins van National Expres, dat het onderzoek uitvoerde, raadt aan om in het vervolg iets vroeger te beginnen met inpakken. Of er gewoon beter over nadenken “Ons onderzoek wijst uit dat de meesten zo’n vier dagen voor de reis beginnen met inpakken. Je zou denken dat dat meer dan voldoende tijd is om met de perfect gepakte koffer op reis te vertrekken, maar de ervaring leert ons dat maar liefst één reiziger op de vijf extra bagagekosten moet betalen omdat de koffer te zwaar is.”

Zo pak je wél de perfecte koffer in

  1. Hoe groter je koffer, hoe meer je meesleurt. Neem je keer op keer te veel mee? Dan is de oplossing simpel: kies een kleinere koffer.
  2. Tel je kleding. Keer jij steevast met een enkele kilo’s ongedragen kledingstukken terug? Dan hou je best vast aan de 5-4-3-2-1-regel. Voor een reis van één week neem je vijf paar sokken en ondergoed mee, vier topjes, drie onderstukken, twee paar schoenen en één hoed of pet. Uiteraard mag daar ook een badpak, een jas en sportkleding bij als je die nodig hebt.
  3. Leg alles op bed en wees onverbiddelijk. Denk twee keer na over àlles dat je in je koffer stopt. Alles wat je meeneemt onder het mom van “want je weet maar nooit”, kan je er alweer uit doen. De kans dat je dat op vakantie zal gebruiken, is immers klein. En als er écht iets mist, kan je het altijd nog kopen.
  4. Speel Tetris. Vul de allerkleinste hoekjes en gaatjes in je koffer. Schoenen kan je bijvoorbeeld vullen met sokken, sieraden of andere kleine spullen. Rol je kleren op in plaats van de vouwen. Niet alleen bespaar je zo meer ruimte, je kleren zullen ook minder kreuken.
  5. Hou je vloeistoffen binnen handbereik. Ook als je je bagage incheckt, doe je er goed aan door je vloeistoffen helemaal bovenaan te leggen. Je weet immers maar nooit wanneer er een controle is.
  6. Pak je toiletspullen niet uit. Wel op je bestemming, uiteraard. Maar niet wanneer je na je vakantie weer thuiskomt. Door een aparte toilettas bij te houden met al je reisspullen, ben je zeker dat je de volgende keer niets vergeet.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!