mislukte vakantie

Heb jij ook een mislukte vakantie gehad?

Dan ben je beslist de enige niet! Want ruim veertig procent van de Nederlanders heeft ervaringen met een mislukte vakantie. Een vies tegenvallende accommodatie en de reis zelf zijn daarvan doorgaans de oorzaak. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope.

Oorzaken mislukte vakantie

44 procent van de 1151 ondervraagden geeft aan wel eens een tegenvallende vakantie te hebben gehad. Slecht weer, ruzie of irritatie met het reisgezelschap en ziekte op vakantie worden aangegeven als redenen.

De helft van de vakantiegangers gaat met de auto op reis, waardoor een groot deel van de reizigers frustratie ervaart onderweg. Drukte of files zijn daarbij de grootste bron van frustratie, net als rijgedrag van andere weggebruikers en wegwerkzaamheden.

Top 5 ergernissen tijdens autovakantie:

1. Drukte op de weg

2. Rijgedrag andere weggebruikers

3. Wegwerkzaamheden

4. Vies sanitair bij benzinestations

5. Het weer

Taalbarrière

Nederlanders gaan het liefst op vakantie naar Frankrijk, Spanje of Duitsland, maar ervaren daar ook frustraties. Zo is de grootste bron van ergernis in Frankrijk de taalbarrière en in Duitsland het slechte weer. Over Spanje klagen vakantiegangers over de grote afstand, de taal en de hitte.

Op zomervakantie

Ondanks de soms slechte ervaringen, is de helft van de Nederlanders de afgelopen vijf jaar elk jaar op zomervakantie geweest. Slechts 13 procent heeft de afgelopen vijf jaar geen enkele keer een reis gemaakt tijdens of rond de zomer.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!