mislukte vakantie

Heb jij ook een mislukte vakantie gehad?

Dan ben je beslist de enige niet! Want ruim veertig procent van de Nederlanders heeft ervaringen met een mislukte vakantie. Een vies tegenvallende accommodatie en de reis zelf zijn daarvan doorgaans de oorzaak. Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope.

Oorzaken mislukte vakantie

44 procent van de 1151 ondervraagden geeft aan wel eens een tegenvallende vakantie te hebben gehad. Slecht weer, ruzie of irritatie met het reisgezelschap en ziekte op vakantie worden aangegeven als redenen.

De helft van de vakantiegangers gaat met de auto op reis, waardoor een groot deel van de reizigers frustratie ervaart onderweg. Drukte of files zijn daarbij de grootste bron van frustratie, net als rijgedrag van andere weggebruikers en wegwerkzaamheden.

Top 5 ergernissen tijdens autovakantie:

1. Drukte op de weg

2. Rijgedrag andere weggebruikers

3. Wegwerkzaamheden

4. Vies sanitair bij benzinestations

5. Het weer

Taalbarrière

Nederlanders gaan het liefst op vakantie naar Frankrijk, Spanje of Duitsland, maar ervaren daar ook frustraties. Zo is de grootste bron van ergernis in Frankrijk de taalbarrière en in Duitsland het slechte weer. Over Spanje klagen vakantiegangers over de grote afstand, de taal en de hitte.

Op zomervakantie

Ondanks de soms slechte ervaringen, is de helft van de Nederlanders de afgelopen vijf jaar elk jaar op zomervakantie geweest. Slechts 13 procent heeft de afgelopen vijf jaar geen enkele keer een reis gemaakt tijdens of rond de zomer.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?