onduidelijkheid met daten

Heb jij al een dating-burn-out?

Het klinkt je misschien vreemd in de oren, maar steeds meer vrouwen hebben last van een ‘dating burn-out’. In Amerika, bijvoorbeeld, blijkt uit een enquête dat 54 procent van de deelnemende vrouwen een beetje ‘klaar’ is met de langdurige zoektocht naar een partner. Een hoop niet succesvolle dates via online dating apps is hier grotendeels de oorzaak van.

Daten is tijdrovend

”Daten neemt veel tijd in beslag”, zegt de Amerikaanse psycholoog Brandy Engler. Hij voegt toe dat het erg frustrerend kan zijn als je het gevoel hebt dat je contact met dates niet zo verloopt als je wilt. Familietherapeut David Klow is het hier mee eens. ”Daten is nog nooit zo intensief geweest”, zegt hij. ”We zijn op zoek naar een partner, een vriend, een lover, een compagnon, potentiële vader/moeder en iemand die aan het hoofd kan staan van een familie. Vroeger waren de verwachtingen van een partner veel lager.”

Eisen

Als je iemand zoekt die aan alle eisen moet voldoen, kan je last krijgen van een dating burn-out. Vooral omdat er tegenwoordig zoveel manieren zijn om iemand te vinden (denk aan Tinder, Happn, Inner Circle).

Kenmerken burn-out

Maar wat zijn die kenmerken nou precies van de zogeheten ‘burn-out’? Volgens Klow kom je in de burnout zone als je op het laatste moment dates gaat afzeggen of steeds dezelfde gesprekken houdt. Ook als je niet meer enthousiast wordt van het idee van omgaan met nieuwe mensen, is de kans groot dat je last hebt van de burn-out.

Serieus daten?

Het heeft ook allemaal te maken met hoe serieus je het daten neemt: als je weinig verwachtingen hebt, is de kans klein dat je een burn-out krijgt. Maar als je op zoek bent naar een relatie en dat nog niet is gelukt, levert dat een hoop frustratie en irritatie op.

De oplossing om een burn-out te voorkomen is volgens Klow dat je het daten misschien even aan de kant moet zetten. Even niet swipen op Tinder of Happn dus. ”Waardeer wat je wél hebt in het leven, in plaats van je te focussen op wat je graag zou willen in het leven”, zegt hij. Dat kan heel simpel zijn, zoals het afspreken met vrienden en familie die je veel waard zijn.

Bucketlist

Als je toch graag die datingapps opent, raadt Brandy Engler aan om een bucketlist te maken van dingen die je heel graag wilt doen in het leven. Neem je date mee, en weet dat wanneer je geen match hebt in het echte leven, je in ieder geval wel iets hebt gedaan wat je graag wilde doen. Daar zit toch wel zeker wat in, als je het mij vraagt.

Bron: Glamour

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam