tijd voor elkaar

Heb je lief of neem je voor lief?

In ons drukke leventje moeten we ruimte maken voor al onze verplichtingen. Dan is de dag voorbij en kun je op de bank gaan zitten met een drankje en iets lekker. Je telefoon ligt binnen handbereik want al die appjes wil je niet missen. En oh ja, je partner zit naast je. Heb je elkaar nog lief na al die jaren of neem je elkaar voor lief?

Heb je lief of neem je voor lief?

Waren we bijna je partner mee vergeten mee te nemen in ons verhaal. Natuurlijk doen jullie nog best iets leuks samen. Maar als je niet uitkijkt heb je het met je partner alleen maar over praktische zaken. Natuurlijk heb je een prima relatie. Maar zeg eens eerlijk voegt jullie samenzijn nog wel iets toe? Heb je elkaar nog lief of neem je elkaar voor lief?

Uit elkaar groeien

Wanneer je een relatie hebt, loopt die vanzelf in het begin en gaat na een tijdje zijn gangetje. Net als een auto heeft ook een relatie wat onderhoud nodig. Door leuke dingen te blijven doen met elkaar, kom je al een eind. Maar ook met regelmaat de tijd nemen om over je relatie en over je gedachten te praten is meer dan noodzakelijk. Praten over  grote en kleine dingen die jullie individueel bezighoudt, is van belang.  Te praten over zaken die jullie  samen belangrijk vinden, voorkomt dat jullie ongemerkt uit elkaar groeien.

“Ons gebeurt dat niet”

Jij denkt nu waarschijnlijk ‘Ons gebeurt dat niet’,  en dat zou mooi zijn. Je weet echter ook dat de cijfers er niet om liegen. De realiteit ziet er voor een relatie niet erg rooskleurig uit. Uit cijfers van het CBS ligt het aantal scheidingen op 40% zit. Ben je nog niet getrouwd en woon je samen, daarover zegt het CBS dat er ieder jaar zo’n 200.000 niet gehuwden samenwonenden hun relatie beëindigen. Het is niet raar dat je verandert in de tijd en dat je ideen over de toekomst veranderen. Het blijkt echter dat daar te weinig bij stil wordt gestaan als we verliefd zijn en besluiten samen een leven te gaan leven.

Oprechte aandacht

Hoe houden we onze relatie dan wel gezond en zorgen we ervoor dat we niet uit elkaar groeien? Misschien dat mobieltje wat vaker aan de kant en meer oor en oog hebben voor elkaar. De basis is oprechte aandacht voor elkaar. Dat klinkt zwaar maar dat hoeft het niet te zijn. Je bent elkaar ooit gaan liefhebben omdat je gemeenschappelijke interesse had en omdat je belangstelling had voor elkaar. Stel jouw geliefde eens wat vaker een goede vraag. Neem de tijd om te gaan zitten en elkaar vragen te stellen die er echt toe doen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.