tijd voor elkaar
22 August 2017

Heb je lief of neem je voor lief?

In ons drukke leventje moeten we ruimte maken voor al onze verplichtingen. Dan is de dag voorbij en kun je op de bank gaan zitten met een drankje en iets lekker. Je telefoon ligt binnen handbereik want al die appjes wil je niet missen. En oh ja, je partner zit naast je. Heb je elkaar nog lief na al die jaren of neem je elkaar voor lief?

Heb je lief of neem je voor lief?

Waren we bijna je partner mee vergeten mee te nemen in ons verhaal. Natuurlijk doen jullie nog best iets leuks samen. Maar als je niet uitkijkt heb je het met je partner alleen maar over praktische zaken. Natuurlijk heb je een prima relatie. Maar zeg eens eerlijk voegt jullie samenzijn nog wel iets toe? Heb je elkaar nog lief of neem je elkaar voor lief?

Uit elkaar groeien

Wanneer je een relatie hebt, loopt die vanzelf in het begin en gaat na een tijdje zijn gangetje. Net als een auto heeft ook een relatie wat onderhoud nodig. Door leuke dingen te blijven doen met elkaar, kom je al een eind. Maar ook met regelmaat de tijd nemen om over je relatie en over je gedachten te praten is meer dan noodzakelijk. Praten over  grote en kleine dingen die jullie individueel bezighoudt, is van belang.  Te praten over zaken die jullie  samen belangrijk vinden, voorkomt dat jullie ongemerkt uit elkaar groeien.

“Ons gebeurt dat niet”

Jij denkt nu waarschijnlijk ‘Ons gebeurt dat niet’,  en dat zou mooi zijn. Je weet echter ook dat de cijfers er niet om liegen. De realiteit ziet er voor een relatie niet erg rooskleurig uit. Uit cijfers van het CBS ligt het aantal scheidingen op 40% zit. Ben je nog niet getrouwd en woon je samen, daarover zegt het CBS dat er ieder jaar zo’n 200.000 niet gehuwden samenwonenden hun relatie beëindigen. Het is niet raar dat je verandert in de tijd en dat je ideen over de toekomst veranderen. Het blijkt echter dat daar te weinig bij stil wordt gestaan als we verliefd zijn en besluiten samen een leven te gaan leven.

Oprechte aandacht

Hoe houden we onze relatie dan wel gezond en zorgen we ervoor dat we niet uit elkaar groeien? Misschien dat mobieltje wat vaker aan de kant en meer oor en oog hebben voor elkaar. De basis is oprechte aandacht voor elkaar. Dat klinkt zwaar maar dat hoeft het niet te zijn. Je bent elkaar ooit gaan liefhebben omdat je gemeenschappelijke interesse had en omdat je belangstelling had voor elkaar. Stel jouw geliefde eens wat vaker een goede vraag. Neem de tijd om te gaan zitten en elkaar vragen te stellen die er echt toe doen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

De beste keus voor een eerste date

Je bent al een tijd met iemand aan het praten, mailen,...

Veel relaties stranden in de herfst

elatieproblemen, stelletjes die het niet meer zien zitten of zelfs huwelijken...

Zo herken je mensen die minder aardig zijn dan ze zich voordoen

Heb je ooit het gevoel gekregen dat iemand met wie je...

Ben jij nog gezond bezig met je social media?

Soms kan je leven online de bovenhand nemen en in een...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

advertentie