ontslag via whatsapp

Heb je een date? Gebruik dan je smartphone niet!

Welke invloed heeft de smartphone op het liefdesleven? Smartphonehoesjes.nl deed onderzoek naar het smartphonegebruik van bijna duizend Nederlanders tijdens een date. Over één ding is iedereen het eens: tijdens een gesprek wordt de smartphone niet gewaardeerd. Toch zijn er een paar opvallende do’s en don’ts per leeftijdscategorie.

Smartphone tijdens een date

De smartphone maakt het regelen van een date een stuk makkelijker. Toch kan je hem tijdens een date beter opbergen. Het is voor 24% van de respondenten namelijk een grote ergernis als de smartphone – lonkend met notificaties – op tafel ligt. En wil je tussendoor ‘even snel’ een appje beantwoorden? Doe maar niet, want dat wordt door 43% écht niet gewaardeerd.

Een date is juist het moment om offline te zijn. Bijna de helft van de respondenten is dan ook van mening dat de telefoon beter op stil kan. Tenzij er een noodgeval is natuurlijk, dan heeft tweederde er wel begrip voor dat je smartphone deelneemt aan de date. Maar wees gewaarschuwd: de smartphone stoort het meest tijdens een gesprek (35%), als er mensen over de vloer komen (22%) en als je dineert in een restaurant (17%).

Millennials zijn een stuk makkelijker

Opvallend is dat 26- tot 35-jarigen hierin juist een stuk makkelijker zijn. Zo vindt 35% van de leeftijdscategorie, waarin millennials zich bevinden, het best kunnen dat je de smartphone checkt tijdens een date. Ook hoeft voor 46% de telefoon niet op stil te staan. De aanname dat deze generatie is opgegroeid met de smartphone – en daardoor hierin wat makkelijker is – gaat niet helemaal op. De jongere generatie (15- tot 25-jarigen) is hierover namelijk meer uitgesproken. Bijna de helft vindt dat de smartphone op stil moet en het checken van notificaties is voor 42% not done.

‘Je zit teveel op je smartphone’

Bij de stellen die elkaar al langer kennen, blijkt dat 20% vindt dat de partner teveel met een smartphone bezig is. Het tegenstrijdige is dat een hoger percentage (25%) van de respondenten zélf wel eens een opmerking van een partner heeft gekregen over het vele smartphonegebruik. Vrouwen horen dit net iets vaker (26%) dan mannen (23%). Misschien valt het eigen smartphonegebruik toch iets minder op?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen