ontslag via whatsapp

Heb je een date? Gebruik dan je smartphone niet!

Welke invloed heeft de smartphone op het liefdesleven? Smartphonehoesjes.nl deed onderzoek naar het smartphonegebruik van bijna duizend Nederlanders tijdens een date. Over één ding is iedereen het eens: tijdens een gesprek wordt de smartphone niet gewaardeerd. Toch zijn er een paar opvallende do’s en don’ts per leeftijdscategorie.

Smartphone tijdens een date

De smartphone maakt het regelen van een date een stuk makkelijker. Toch kan je hem tijdens een date beter opbergen. Het is voor 24% van de respondenten namelijk een grote ergernis als de smartphone – lonkend met notificaties – op tafel ligt. En wil je tussendoor ‘even snel’ een appje beantwoorden? Doe maar niet, want dat wordt door 43% écht niet gewaardeerd.

Een date is juist het moment om offline te zijn. Bijna de helft van de respondenten is dan ook van mening dat de telefoon beter op stil kan. Tenzij er een noodgeval is natuurlijk, dan heeft tweederde er wel begrip voor dat je smartphone deelneemt aan de date. Maar wees gewaarschuwd: de smartphone stoort het meest tijdens een gesprek (35%), als er mensen over de vloer komen (22%) en als je dineert in een restaurant (17%).

Millennials zijn een stuk makkelijker

Opvallend is dat 26- tot 35-jarigen hierin juist een stuk makkelijker zijn. Zo vindt 35% van de leeftijdscategorie, waarin millennials zich bevinden, het best kunnen dat je de smartphone checkt tijdens een date. Ook hoeft voor 46% de telefoon niet op stil te staan. De aanname dat deze generatie is opgegroeid met de smartphone – en daardoor hierin wat makkelijker is – gaat niet helemaal op. De jongere generatie (15- tot 25-jarigen) is hierover namelijk meer uitgesproken. Bijna de helft vindt dat de smartphone op stil moet en het checken van notificaties is voor 42% not done.

‘Je zit teveel op je smartphone’

Bij de stellen die elkaar al langer kennen, blijkt dat 20% vindt dat de partner teveel met een smartphone bezig is. Het tegenstrijdige is dat een hoger percentage (25%) van de respondenten zélf wel eens een opmerking van een partner heeft gekregen over het vele smartphonegebruik. Vrouwen horen dit net iets vaker (26%) dan mannen (23%). Misschien valt het eigen smartphonegebruik toch iets minder op?

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.