liefdes brief

Hartstochtelijke liefdesbrief vonk voor relatie

Schrijf jij weleens een liefdesbrief? Heb jij weleens een liefdesbrief gekregen? Jaren terug met Valentijnsdag heb ik zelf uit onverwachte hoek een liefdesbrief mogen ontvangen. Spannend. Ik was er toen niet blij mee, omdat ik die jongen helemaal niet kende. Hij had blijkbaar zijn oog op mij laten vallen. Ik heb vast niet goed gereageerd toen, maar ik was toen nog erg jong. Vaak kan een liefdesbrief met hartstocht geschreven, zeker een vonk zijn voor je relatie.

Dapper en romantisch

Wanneer ik daar later aan terug dacht, vond ik het vooral dapper van die jongen, dat hij Valentijnsdag had benut om te vertellen dat hij mij leuk vond. Ik had nog niet verteld dat het een Engelse jongen was die hier een paar jaar naar school zou komen. Mogelijk is Valentinesday voor Engelsen veel meer ingeburgerd, dan bij ons. De Engelsen zijn misschien romantischer aangelegd?

Brief schrijven ouderwets

Veel van ons zijn oud genoeg om nog goed te weten dat een brief schrijven helemaal zo raar niet is. Vandaag de dag kun je naar iemand een mailtje sturen en dat gaat snel. Maar ook verzonden via internet kun je nog steeds een echte brief schrijven op je computer of inderdaad ouderwets met pen en papier. De mogelijkheid om een zin te verbeteren of om toch maar weg te laten, is wel een pluspunt van de computer.

Maar wat zou je ervan vinden met Valentijn een echt handgeschreven liefdesbrief te ontvangen? Als jij van het idee al blij wordt, waarom ga jij er dan niet voor zitten om zelf een ouderwetse handgeschreven liefdesbrief op te stellen. Aan een onbekende of een bekende geliefde.

Romantiek op literair niveau

Het idee van gepassioneerde liefdesbrieven bestaat al eeuwen, zeker als een literaire vorm. Het is waarschijnlijk begonnen tijdens de Renaissance om de warme gevoelens tussen geliefden levend te houden als ze niet in elkaars nabijheid konden verkeren. Vrouwen in de Victoriaanse tijd schreven vaak liefdesbrieven om hun gevoelens kenbaar te maken aan hun vrijers.

Tips voor schrijven van liefdesbrief

Hoe moet je tegenwoordig een dergelijke brief schrijven? Hiervoor zijn wel enkele tips.

1. Vergeet bij het schrijven van een brief niet wat het idee er achter is, namelijk  de ander te informeren, te amuseren, gevoelens te verkennen en je liefde te uiten.

2. Stel je voor dat de persoon tegenover je zit. Denk na over wat je zou willen zeggen.

3. Tijdens het schrijven kun je een foto van je geliefde voor je zetten.

4. Wees eerlijk en oprecht.

5. Schrijf vanuit je hart.

6. Maak een lijst met wat je bevalt aan de betreffende persoon en vertel hem of haar wat ze zijn.

7. Probeer het geheel speels te houden, niet te serieus.

8. Gebruik termen en verwijzingen die alleen voor jullie tweetjes gelden of speciaal op jullie slaan.

9. Eindig de brief met een belofte, of een verleidelijke gedachte of fantasie.

10. Spuit een geurtje of parfum op de envelop

11. Verzegel de envelop met een kus.

Onvergetelijke  openingszinnen

Net als een goed boek, dienen de eerste regels van een brief boeiend te zijn en de volledige aandacht te trekken van je geliefde. Hier zijn een aantal pakkende openingszinnen van beroemde liefdesbrieven, vrij vertaald vanuit het Engels.

1. “Ik zal je bedekken met liefde de volgende keer dat ik je zie, ook met strelingen en met extase.” (Gustave Flaubert to Louise Colet)

2. “Je hebt me volledig in je macht. Ik weet en ik voel dat wanneer ik ooit in de toekomst iets moois en verfijns zal schrijven, dat zal ik alleen doen door te luisteren naar de deuren van je hart.” (James Joyce to his wife)

3. “Zelfs als ik in bed ben, haasten mijn gedachten naar jou, mijn eeuwige geliefde. Soms vrolijk, soms verdrietig, terwijl ik wacht tot het lot onze gebeden zal horen. Om het leven aan te kunnen, moet ik altijd met je kunnen zijn of je nooit meer zien.” (Beethoven to the Immortal Beloved)

4. “Je bent geweldig voor me geweest, mijn Juliette, gedurende al deze donkere en onrustige dagen. Toen ik liefde nodig had, bracht jij mij die, het ga je goed! (Victor Hugo to Juliette Drouet)

5. “Alsjeblieft, ben niet zo depressief. We zullen snel getrouwd zijn en dan zullen al deze eenzame nachten voor altijd voorbij zijn. En tot die tijd ik hou ik van elke kleine minuut van de dag en de nacht.” (Zelda to F. Scott Fitzgerald)

Meer voorbeelden nodig

Ben je een romantisch type en door deze voorbeelden helemaal in de stemming geraakt, pak dan pen en papier en ga je best doen voor je meest mooie en hartstochtelijke liefdesbrief ooit. Natuurlijk mag je ook oefenen in Word op je computer, dan kun je de eindversie altijd nog mooi overschrijven tot een handgeschreven brief.

Heb je echt meer voorbeelden nodig, dat kan. Er zijn sites die je kunnen helpen met het schrijven van een liefdesbrief. Je hebt nog een paar weken de tijd voor Valentijnsdag op 14 februari!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen