Italiaans voor 1 persoon

Hartige Italiaanse pannenkoek Solo

Italia en Italiaans eten is nooit van de kaart weggeweest. Net als de Romeinen zijn de Italiaanse gerechten, zoals een Piadina, zo oud als de weg naar Rome. Deze piadine  heeft iets weg van wrap, tortilla, chappati’s en van onze hartige pannenkoek.

Piadina wordt in Italië gegeten als lunchgerecht. Meestal staan ze op het menu met ham en kaas of kaas alleen, maar thuis kun je er net zo mee varieren als met de pizza of een pannekoek. Ze kunnen goed in een koekenpan worden gebakken. De Italianen gebruiken hiervoor een warme terracotta steen.

Singles recept voor hartige Italiaanse Pannenkoek:

Benodigdheden:

Beslag:

65 ml water (of melk),

250 g bloem,

2 el olijfolie extravergine,

zout

Beleg:

tomaatjes,

mozarella / andere kaas,

rauwe ham, 100 gram

rucola, 75 gram

extra:

ui, fijn gesnipperd

knoflook, uitgeperst

blik tomaten of tomatenblokjes,

Bereidingswijze:

1. Doe de bloem in een kom met wat zout, de olie en voeg het lauwwarme water toe.

2. Kneed alle ingrediënten tot een stevig en elastisch deeg.

3. Voeg als het deeg te droog is meer water toe. Laat het deeg ca. 30 minuten onder een vochtige theedoek rusten.

4. Verdeel het deeg in kleine porties ter grootte van een ei. Kneed de porties kort en rol ze met de deegroller uit tot dunne ronde cirkels (3-4 mm).

5. Bak elke piadina in een hete droge koekenpan met antiaanbaklaag aan beide kanten 2-3 minuten op hoog vuur. Prik met een vork gaatjes in het deeg zodat er geen luchtbellen ontstaan.

6. Beleg een piadina vervolgens met dun gesneden tomaten of tomatensaus, in dunne plakjes gesneden mozzarella (of andere kaas), een paar plakken ham en rucola.

Leg er een piadina bovenop, snijd in vieren en finito.

Tip:

Extra lekker is zelfgemaakte tomatensaus:

7. Verwarm een scheut olijfolie in een steelpannetje.

8. Bak daarin een fijngesnipperde ui en uitgeperste teen knoflook.

9.Voeg de tomaten toe en laat dit een half uurtje pruttelen. Haal van het vuur en maak er een mooie gladde saus van met de staafmixer.

Eet smakelijk!

Bron: Singlessite

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.