Hardlopen beter dan seks voor calorieverbranding

De meeste mensen zouden het waarschijnlijk liever anders zien maar tijdens een gemiddelde sekssessie worden meer kilocalorieën verbrand dan tijdens een wandeling. Joggen en hardlopen blijkt calorietechnisch echter de beste keuze.

Onderzoekers van de University of Quebec in Montreal bestudeerden 21 heteroseksuele koppels tussen de 18 en 35 jaar. Een gemiddelde vrijpartij duurde 25 minuten. Tijdens de seks verbrandden de mannen zo’n 4,2 en de vrouwen 3,1 kilocalorieën per minuut.

Het energieverbruik werd gemeten met behulp van een sensorische armband, zowel tijdens de seks als op een loopband. Met hardlopen verbranden mannen gemiddeld 9,1 kilocalorieën per minuut, bij vrouwen was dit 7,1. Dit is beduidend meer dan tijdens de seks.

Opvallend was ook de duur van de vrijpartijen: variërend van 10 tot 57 minuten. Eerder onderzoek toonde namelijk niet alleen aan dat per minuut veel minder calorieën worden verbrand, maar ook dat een sekspartij slechts zes minuten duurt. Op die manier is er weinig verschil meer tussen seksen en wandelen.

De Canadese onderzoekers zijn van mening dat een gepassioneerde vrijpartij toch echt wel kan tellen als een beweging. Zij beschrijven de resultaten van hun onderzoek in het tijdschrift PLOS ONE.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!