‘Hard to get’ spelen helpt man in liefde

Mannen hebben er baat bij om gevoelens van verliefdheid niet te snel te tonen aan een vrouw. Dat blijkt uit een onderzoek van Amerikaanse wetenschappers.

Vrouwen voelen zich het meeste aangetrokken tot een man als ze niet kunnen inschatten of hij iets voor haar voelt. Door onduidelijkheid gaan vrouwen meer over een man nadenken en krijgen ze eerder interesse in hem. Dat schrijven onderzoekers van de Universiteit van Harvard en de Universiteit van Virginia in het wetenschappelijk tijdschrift Psychological Science.

Aantrekkelijk

“Als we bijvoorbeeld willen weten hoe Sarah over Bob denkt, kunnen we dat vaak voorspellen door haar te vragen of ze denkt dat Bob haar leuk vindt”, verklaren de onderzoekers op nieuwssite Eurekalert. “Maar als ze niet weet of Bob haar leuk vindt, leidt dat ertoe dat ze meer aan hem gaat denken, omdat ze zich afvraagt wat hij voelt. En naarmate ze meer aan hem denkt, kan ze hem steeds aantrekkelijker gaan vinden.“

Facebook

De wetenschappers kwamen tot hun theorie door vrouwelijke proefpersonen te confronteren met verschillende profielen van mannen op Facebook. Bij het bekijken van de profielen kregen ze ook te horen wat de man van hen vond.

Soms werd hen verteld dat de man hen bovengemiddeld aantrekkelijk vond. Bij andere profielen kregen ze de melding dat de man hen als gemiddeld beschouwde, of dat het onduidelijk was of de persoon hen gemiddeld of bovengemiddeld aantrekkelijk vond.

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen een man over het algemeen het meest aantrekkelijk vonden als er onduidelijkheid bestond over zijn gevoelens. Maar ook als een vrouw weet dat een man haar wel aantrekkelijk vindt, heeft ze vaak een iets bovengemiddelde interesse in hem.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?