selectief doof

Hard to get is uit!

Door Hans Gierkink en Meinou Lambeck, single coaches

Voor vrouwen zijn er vele boeken geschreven over hoe je het beste de prins op het witte paard aan de haak kunt slaan. In diverse van deze boeken wordt geadviseerd om als vrouw “hard to get” te spelen.

De regels van hard to get

Je hebt vast wel eens van die regels gehoord. Het zijn veelal strikte regels die gekunsteld overkomen en bij de ander veel irritatie op kunnen wekken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Doe afstandelijk
  • Laat niet merken dat je geïnteresseerd in hem bent
  • Je mag niet direct terugbellen, maar pas de volgende dag
  • Doe alsof je heel druk bent en iedereen kunt krijgen
  • Mailtjes pas na 2 dagen beantwoorden, als je ze al beantwoordt

Inmiddels is er ook een markt voor boeken, die je vertellen hoe je als man hier nu weer mee om moet gaan… Leuk allemaal, maar werkt het ook echt? En levert dit nu echt die fantastische relatie op? Niet dus!

Zeker 5 wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat “hard to get” spelen niet voor een grotere kans zorgt om hem of haar te krijgen. En dit wordt bevestigd door diverse verhalen van vrouwelijke cliënten van single coaches die hiermee driftig hebben geëxperimenteerd en mannen die door dit gekunsteld gedrag afhaken.

De regeltjes werken niet, maar het principe erachter wel!

Uit diverse onderzoeken blijkt wel dat de man, ondanks onze geëmancipeerde maatschappij, nog steeds een jagersinstinct heeft. Als hij niet kan jagen, verliest hij zijn concentratie en dadendrang. Wat dit met hem doet, is dat hij alles wat hij gemakkelijk kan krijgen niet veel waard vindt.

Dat geldt zeker ook voor de vrouwen waarop hij jaagt. Dit principe werkt overigens geheel onbewust. Wat dat betreft zijn mannen net kinderen.

Stel dat iemand zijn zoontje onverwachts meeneemt naar de speelgoedwinkel en hem zeg dat hij voor € 200, – een nieuwe speelgoedtrein uit mag zoeken. Dan is hij zeker twee dagen dolgelukkig met zijn nieuwe trein. Maar daarna verdwijnt de trein in de speelgoedkist en komt er waarschijnlijk lange tijd niet meer uit.

Wanneer hij echter 2 jaar moet sparen voor zijn nieuwe trein, zal hij deze als het kostbaarste bezit koesteren dat hij heeft. Dit principe werkt 20 jaar later nog steeds.

Als een man een vrouw heel gemakkelijk kan krijgen, dan is ze doorgaans niet veel waard voor hem. Met dezelfde moeite heeft hij zo weer een andere vergelijkbare vrouw! Je wordt dan als vrouw om het minste of geringste weer ingeruild.

Maar als een man veel energie en tijd in een vrouw moet investeren om haar te krijgen, is zij het meest waardevolle dat hij heeft. Een dergelijke vrouw ruil je zomaar niet in voor een ander.

Hoe zet je het principe dan wel in?

Het principe is dus dat de man moeite moet doen voor de vrouw. Vergelijk jezelf met een prachtige kostbare diamant. Die geef je ook niet weg aan elke man die op een aardige manier “hallo” tegen je zegt. Hij moet eerst in je investeren. En jij laat vervolgens wel zien dat je dat waardeert en dat hij langzaam maar zeker steeds stapjes vooruit komt, richting die fijne relatie met jou.

Maar hoe werkt dat dan in de praktijk? Denk na of je echt al wilt zoenen of vrijen na de eerste afspraak: de buit is dan immers wel heel snel binnen.

Misschien kun je hem uitdagen om leuke, creatieve dates voor je te bedenken. Neem niet veel meer initiatief tot het opnemen van contact dan hij doet. Zorg dat hij zich uitspreekt en laat zien dat zijn intenties serieus zijn. En zeg niet binnen een week dat je zwaar verliefd bent of van hem houdt.

Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Iedereen kent wel een stel dat vanaf de eerste dag smoorverliefd is geworden en sindsdien al vele jaren gelukkig samen is. Maar als je merkt dat je als vrouw altijd het initiatief neemt en mannen vaak al snel hun interesse in je verliezen, dan is het misschien tijd om het roer om te gooien. En natuurlijk mag je als vrouw ook die leuke man zelf aanspreken. Maar zorg dan wel dat daarna de bal weer voldoende bij hem ligt.

Hoe trap je niet in de valkuil?

In onze coachingspraktijk komen we heel regelmatig vrouwen tegen, die het idee hebben dat de man afhaakt als ze zelf niet het initiatief nemen en veel tijd en energie in de man investeren. Ook zijn er vrouwen die hopen dat ze de man kunnen binden door snel met hem het bed in te duiken. De ervaring is dat dit vaak averechts werkt. De oorzaak is veelal een gebrek aan zelfvertrouwen, het jezelf niet veel waard vinden als partner of verlatingsangst.

Meestal lukt het om in enkele coachingssessies of een workshop inzicht te krijgen van wat er precies aan de hand is. Met deze inzichten en wat oefening lukt het vaak veel beter die “leuke prins” te vinden en te binden. Meer informatie kun je vinden op www.singlecoaching.nl

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.