dagje uit gezond eten

Happy single, happy veggie

Uit een onderzoek afgelopen week was reeds naar voren gekomen dat mannen bij het zoeken naar een online date, eerder kiezen voor een vegetarische single. Vegetarisch eten is natuurlijk niet nieuw, maar het past wel goed in deze tijd. De tijd van bewust bezig zijn met gezond eten en gezond leven.

Vegetarisch eten is lekker!

Dat vegetarisch eten lekker is, dat weet Lima, specialist in biologische, 100 procent vegetarische voeding. Daarnaast passen 98 procent van de Lima-producten binnen een veganistisch dieet. Onder het motto ‘2015 wordt Happy Veggie’ trapt Lima het jaar af met drie nieuwe Vegi Mixen in de varianten Bulgur, Quinoa & Kikkererwten; Rijst, Linzen & Sesam en Spelt, Rijst, Haver & Groenten. Alle met een vleugje Tamari voor een heerlijke karaktervolle smaak. Een gebruiksklare voorgekookte granenmix, bron van eiwitten en vezels, voor een lekker en snel bijgerecht of maaltijdbasis.

Granen in de keuken zijn hip & happening

Granen in de keuken zijn hip & happening. Ze zijn authentiek en gaan al eeuwenlang mee in de keuken. Dat hebben ze te danken aan hun diversiteit en rijke smaak. Met granen kun je eindeloos variëren. Ze vormen niet voor niets samen met peulvruchten de basis van het Lima-gamma en passen perfect binnen een bewuste levensstijl.

Klaar in 5 minuten

Niet alleen omdat het gezond is, zijn deze Vegi Mixen prima geschikt voor single. De bereidingstijd is kort, klaar in 5 minuten, wordt gezegd. Dat vinden singles wel prettig, om niet heel lang in de keuken bezig te zijn wanneer ze alleen eten.De nieuwe Vegi Mixen Bulgur, Quinoa & Kikkererwten zijn een smakelijke combinatie van volmaakt bereide volkoren granen en peulvruchten. Omdat ze voorgekookt zijn, zet je met een Vegi Mix als basis in een handomdraai een warm bijgerecht of koude salade op tafel.

Niet alleen voor vegetariërs

De Vegi Mixen zijn er overigens niet alleen om happy vegetariërs het leven makkelijker te maken met een uitgebreider smaakpalet. Ze zijn voor iedereen die weet dat plantaardige eiwitten een perfecte afwisseling zijn voor dierlijke eiwitten als vlees of vis! Bovendien zijn de nieuwe Vegi Mixen bijzonder geschikt voor iedereen die van lekker eten houdt èn snel een voedzaam bijgerecht op tafel wil zetten.

Belang van granen en peulvruchten

Granen zijn al eeuwenlang authentiek en universeel voedsel, vanwege de diversiteit, rijke smaak en goede voedingswaarde. Ongeraffineerde granen, zoals in het Lima-gamma, verdienen terecht een volwaardige plaats in een dagelijks eetpatroon. Binnen een evenwichtig voedingspatroon moet 10 à 15 procent van het totaal aantal dagelijkse calorieën bestaan uit eiwitten, hetgeen neerkomt op zo’n 50g eiwitten per dag voor iemand die zo’n 2000 calorieën eet. Bij een vegetarisch eetpatroon staat een combinatie van granen/peulvruchten en zaden garant voor dit percentage. Volkoren granen en peulvruchten zijn tevens belangrijk om de dagelijkse vezelbehoefte te halen, van cruciaal belang in een goed voedingspatroon.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?