solohuwelijk Japan

Happy single en solohuwelijk

Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Japan, dat vorige week heeft plaats gevonden, was “zeer geslaagd”. Dat zei minister Henk Kamp van Economische Zaken bij het vertrek van keizer Akihito en keizerin Michiko van het Okura Hotel, waar het Nederlandse koningspaar aan het einde van het bezoek een concert aanbood.

Eerste staatsbezoek buiten Europa

Het is het eerste staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima buiten Europa. De koning en koningin werden onder meer ontvangen in het Keizerlijk Paleis in Tokio. Zij ontmoetten daar keizer Akihito, keizerin Michiko en kroonprinses Masako.

De Nederlandse ambassadeur sprak van een ”fantastisch” bezoek. Het koninklijk paar was daar om de samenwerking van Nederland en Japan te vergroten of om mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen van de grond te krijgen.

Nieuw initiatief in Japan

Een paar dagen later lees ik in bij VrouwOnline dat er een nieuw initiatief van de grond is gekomen in Japan speciaal voor vrouwen, die in het echt niet zullen trouwen maar wel een keer het middelpunt willen zijn op een eigen huwelijk.

Want zeg nou zelf. Als zelfstandige vrouw met een leuke baan en een goed salaris heb je toch helemaal geen man nodig om voor je te zorgen!  De behoeft om te trouwen om aan een man te komen is er dus niet. Maar de behoefte een sprookjeshuwelijk te beleven, is er wel degelijk. En je voelt het al aankomen natuurlijk,  ditt kan voortaan in Japan.

Solohuwelijk

Japanse single vrouwen die toch eens een huwelijk mee willen maken maar niemand hebben om mee te trouwen, boeken voortaan gewoon een solohuwelijk.

Het reisbureau Cera Travel biedt de tripjes sinds kort aan onder de naam Solo Wedding, meldt NY Post. Vrouwen maken alle ins and outs van een trouwerij mee zonder zich wettelijk te binden aan een persoon.

Model als nepbruidegom

Voor omgerekend ongeveer 1900 euro worden de dames in de watten gelegd met een mooie trouwjurk, haar- en make-up styling, wandelen ze naar het altaar met een knap mannelijk model en krijgen ze een fotoreportage van de grote dag. Het model gaat niet mee op huwelijksreis. Dat valt weer tegen. Maar je weet maar nooit, zo’n model zal vast ook gevoel hebben.

Het was geweldig

Zakenvrouw Nagi Daisen is erg tevreden: “Ik heb al jaren een vriend maar we zijn niet getrouwd. Ik besloot dit voor mezelf te doen, lekker een mooie trouwjurk aan en mezelf in de watten laten leggen. Het was geweldig.”

Sprookjesachtig huwelijk

Ons koningspaar heeft natuurlijk al een schitterende bruiloft achter zich jaren geleden. Maar ik kan me best voorstellen dat zij iedereen dat gunnen, niet fout dat zij zich daar voor in zetten. Ook hebben zij ogenschijnlijk een sprookjesachtig huwelijk. Met naar ik hoop met de slotzin: En ze leefden nog lang en gelukkig. Nou ik gun het ze van harte.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.