solohuwelijk Japan

Happy single en solohuwelijk

Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Japan, dat vorige week heeft plaats gevonden, was “zeer geslaagd”. Dat zei minister Henk Kamp van Economische Zaken bij het vertrek van keizer Akihito en keizerin Michiko van het Okura Hotel, waar het Nederlandse koningspaar aan het einde van het bezoek een concert aanbood.

Eerste staatsbezoek buiten Europa

Het is het eerste staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima buiten Europa. De koning en koningin werden onder meer ontvangen in het Keizerlijk Paleis in Tokio. Zij ontmoetten daar keizer Akihito, keizerin Michiko en kroonprinses Masako.

De Nederlandse ambassadeur sprak van een ”fantastisch” bezoek. Het koninklijk paar was daar om de samenwerking van Nederland en Japan te vergroten of om mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen van de grond te krijgen.

Nieuw initiatief in Japan

Een paar dagen later lees ik in bij VrouwOnline dat er een nieuw initiatief van de grond is gekomen in Japan speciaal voor vrouwen, die in het echt niet zullen trouwen maar wel een keer het middelpunt willen zijn op een eigen huwelijk.

Want zeg nou zelf. Als zelfstandige vrouw met een leuke baan en een goed salaris heb je toch helemaal geen man nodig om voor je te zorgen!  De behoeft om te trouwen om aan een man te komen is er dus niet. Maar de behoefte een sprookjeshuwelijk te beleven, is er wel degelijk. En je voelt het al aankomen natuurlijk,  ditt kan voortaan in Japan.

Solohuwelijk

Japanse single vrouwen die toch eens een huwelijk mee willen maken maar niemand hebben om mee te trouwen, boeken voortaan gewoon een solohuwelijk.

Het reisbureau Cera Travel biedt de tripjes sinds kort aan onder de naam Solo Wedding, meldt NY Post. Vrouwen maken alle ins and outs van een trouwerij mee zonder zich wettelijk te binden aan een persoon.

Model als nepbruidegom

Voor omgerekend ongeveer 1900 euro worden de dames in de watten gelegd met een mooie trouwjurk, haar- en make-up styling, wandelen ze naar het altaar met een knap mannelijk model en krijgen ze een fotoreportage van de grote dag. Het model gaat niet mee op huwelijksreis. Dat valt weer tegen. Maar je weet maar nooit, zo’n model zal vast ook gevoel hebben.

Het was geweldig

Zakenvrouw Nagi Daisen is erg tevreden: “Ik heb al jaren een vriend maar we zijn niet getrouwd. Ik besloot dit voor mezelf te doen, lekker een mooie trouwjurk aan en mezelf in de watten laten leggen. Het was geweldig.”

Sprookjesachtig huwelijk

Ons koningspaar heeft natuurlijk al een schitterende bruiloft achter zich jaren geleden. Maar ik kan me best voorstellen dat zij iedereen dat gunnen, niet fout dat zij zich daar voor in zetten. Ook hebben zij ogenschijnlijk een sprookjesachtig huwelijk. Met naar ik hoop met de slotzin: En ze leefden nog lang en gelukkig. Nou ik gun het ze van harte.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

trouwen
By Margret ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.
willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.