Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
solohuwelijk Japan
6 november 2014

Happy single en solohuwelijk

Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Japan, dat vorige week heeft plaats gevonden, was “zeer geslaagd”. Dat zei minister Henk Kamp van Economische Zaken bij het vertrek van keizer Akihito en keizerin Michiko van het Okura Hotel, waar het Nederlandse koningspaar aan het einde van het bezoek een concert aanbood.

Eerste staatsbezoek buiten Europa

Het is het eerste staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima buiten Europa. De koning en koningin werden onder meer ontvangen in het Keizerlijk Paleis in Tokio. Zij ontmoetten daar keizer Akihito, keizerin Michiko en kroonprinses Masako.

De Nederlandse ambassadeur sprak van een ”fantastisch” bezoek. Het koninklijk paar was daar om de samenwerking van Nederland en Japan te vergroten of om mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingen van de grond te krijgen.

Nieuw initiatief in Japan

Een paar dagen later lees ik in bij VrouwOnline dat er een nieuw initiatief van de grond is gekomen in Japan speciaal voor vrouwen, die in het echt niet zullen trouwen maar wel een keer het middelpunt willen zijn op een eigen huwelijk.

Want zeg nou zelf. Als zelfstandige vrouw met een leuke baan en een goed salaris heb je toch helemaal geen man nodig om voor je te zorgen!  De behoeft om te trouwen om aan een man te komen is er dus niet. Maar de behoefte een sprookjeshuwelijk te beleven, is er wel degelijk. En je voelt het al aankomen natuurlijk,  ditt kan voortaan in Japan.

Solohuwelijk

Japanse single vrouwen die toch eens een huwelijk mee willen maken maar niemand hebben om mee te trouwen, boeken voortaan gewoon een solohuwelijk.

Het reisbureau Cera Travel biedt de tripjes sinds kort aan onder de naam Solo Wedding, meldt NY Post. Vrouwen maken alle ins and outs van een trouwerij mee zonder zich wettelijk te binden aan een persoon.

Model als nepbruidegom

Voor omgerekend ongeveer 1900 euro worden de dames in de watten gelegd met een mooie trouwjurk, haar- en make-up styling, wandelen ze naar het altaar met een knap mannelijk model en krijgen ze een fotoreportage van de grote dag. Het model gaat niet mee op huwelijksreis. Dat valt weer tegen. Maar je weet maar nooit, zo’n model zal vast ook gevoel hebben.

Het was geweldig

Zakenvrouw Nagi Daisen is erg tevreden: “Ik heb al jaren een vriend maar we zijn niet getrouwd. Ik besloot dit voor mezelf te doen, lekker een mooie trouwjurk aan en mezelf in de watten laten leggen. Het was geweldig.”

Sprookjesachtig huwelijk

Ons koningspaar heeft natuurlijk al een schitterende bruiloft achter zich jaren geleden. Maar ik kan me best voorstellen dat zij iedereen dat gunnen, niet fout dat zij zich daar voor in zetten. Ook hebben zij ogenschijnlijk een sprookjesachtig huwelijk. Met naar ik hoop met de slotzin: En ze leefden nog lang en gelukkig. Nou ik gun het ze van harte.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Solo aan tafel is goed voor de lijn

Je vrienden zullen je misschien raar aankijken wanneer je vertelt dat...

De beste plaatsen in Las Vegas voor singles

Naast het feit dat je in stijl in Vegas trouwt, is het...

Kijk TIP: Deense vissers en hun Thaise mail-order-vrouwen

Voor 2Doc: Heartbound filmt Regisseur Janus Metz filmt opnieuw over Deense...

Geen zin in het huwelijksbootje

Het is je vast al opgevallen wanneer je Facebook opent, trouwen is...

Twintigers en dertigers stappen minder vaak in huwelijksbootje

Er wordt minder vaak getrouwd door vrouwen en mannen in de...

singlessite gidsen

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie