blog single man

Hangtieten en broccoli billen

“Mag het licht uit?“
“Hmm? Wat zeg je?“
“Zou je licht uit willen doen?“
“Het licht uit doen? … … Waarom?“
“Ja, nou, eh, dat vind ik gewoon prettig. … Romantisch toch?“
“Romantisch? Maar dan kan ik je niet zien.“
“Nou, precies. Daarom.“
“Hoezo daarom? Ik wil je graag zien. Je bent een hartstikke mooie vrouw. Het lijkt me heerlijk om naar je te kijken.“
“Nou, eh, dat mooie valt wel mee, hoor. Er valt niet zoveel te zien, hoor. Doe het licht maar uit. Dat vind ik wat prettiger. Zeker zo’n eerste keer.“

Het is vrijdagavond, een uurtje of half 11. Onze derde date inmiddels. Wat gedronken, gezellig gekletst en we vinden nu toch wel tijd voor ons eerste intieme contact. Seks dus. We vinden het allebei spannend en gaan met kloppende harten in ons keel naar mijn huis. Nog wat drinken, wat zenuwachtig om elkaar heen dartelen en dan toch de grote stap – figuurlijk dan – naar boven.

Bovenstaande dialoog speelt zich af tussen badkamer en slaapkamer. Hemelsbreed zo’n drie meter van elkaar vandaan. De beide deuren open. De dame in kwestie wil zich graag eventjes terugtrekken in de badkamer. Ik lig ondertussen al in bed. De boel een beetje warm maken. Geurkaarsje aan. Muziek op de achtergrond. En ja, ook een schemerlamp aan gedaan. Sfeerverlichting.

Uiteindelijk hebben we de daad bij het woord gevoegd: een passionele vrijpartij die we beiden veel te lang niet meer gehad hebben. Heerlijk. Maar, met het licht uit. En dat vind ik toch wel jammer. Want kijken naar een vrouwenlichaam is al een genot op zich – nog los van alle seksuele handelingen. Een vrouwenlichaam – met alle prachtige glooiingen, rondingen en welvingen – is een kunstwerk, dat het in sfeerlicht bekijken meer dan de moeite waard is.

Wat is dat toch met vrouwen en onzekerheid? Hebben vrouwen daar een aan/uit knopje voor? Kleren uit, onzekerheid aan. Of is het meer een leeftijdsissue? Zodra je pak ‘em beet boven de 35 komt, is ’t onzekerheid troef over je eigen lichaam. Misschien een kwestie van ‘use it or lose it’? Zodra je je lichaam lang niet meer hebt ‘gebruikt’ en verwend, verlies je je trots en komt de schaamte om de hoek kijken. Of is het puur een fysiek esthetisch dingetje? Met het verstrijken der jaren zijn de ‘lovehandles’ wat minder strak en wordt het eens zo verleidelijke vrouwenlichaam opgesierd met hangtieten en broccoli billen.

Wat de reden ook is, haar onzekerheid is een feit. Ze trekt haar kleren uit, ze rilt een beetje en het kippenvel komt langzaam op haar blote benen. In volle naaktheid staat ze onwennig in mijn huis. En nog voordat ze mijn slaapkamer betreedt, vraagt ze me het licht uit te doen. Inmiddels denk ik te weten hoe ik als man hoor te reageren. Haar op haar gemak stellen. Complimentjes geven. Teder haar lichaam langzaam betasten. Zachtjes strelen en zoenen. Veel aandacht voor het voorspel, lieve woordjes in haar oor fluisteren. Heel langzaam en intens naar een hoogtepunt toewerken.

En dat allemaal in het donker, met het licht uit.

Tim (42) is single en vader. Voor Singlessite.nl schrijft hij over zijn belevenissen, zowel als single man als in de rol van alleenstaande vader.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!