Handel goes Tinder

Händel goes Tinder

Händel goes Tinder is een overdonderende ervaring, waarin opera, musical en clubavond elkaar ontmoeten. In deze voorstelling worden verschillende opera’s van George Händel gecombineerd tot een spannend en hilarisch verhaal waarin elke smartphone-verslaafde millennial zich herkent.

Turbulent liefdesleven

De voorstelling is een interactieve reis door het turbulente liefdesleven van Dorinda; een jonge vrouw die op Tinder op zoek gaat naar de man van haar dromen. Händel goes Tinder is een initiatief van sopraan Channa Malkin (Dorinda) en violiste Anastasia Kozlova. Het stuk wordt geschreven en geregisseerd door Michael Diederich, een Amerikaanse comedy- en musicalgoeroe en schrijver/regisseur van Boom Chicago.

 

Opera of musical?

Opera is musical is zijn originele vorm. De authentieke, ambachtelijke en vintage versie van musical, zou je kunnen zeggen. Met als grootste kracht de muziek, die in zangvorm verhalen vertelt over ons favoriete onderwerp: de liefde. Händel is al 250 jaar dood, maar de menselijke emoties in zijn muziek ontroeren en inspireren vandaag de dag nog steeds. Händel goes Tinder geeft deze bijzondere muziek en verhalen een update naar het tijdperk van social media. Er ontstaat een nieuw soort opera, die zomaar eens de hype van 2018 kan worden.

Uitgaanspubliek van nu

Katapult naar 21e eeuw Opera fascineert sopraan Channa Malkin en violiste Anastasia Kozlova, de bedenkers van Händel goes Tinder. “Muziek die eeuwen geleden is gecomponeerd en die nu nog het vermogen heeft om mensen te raken. Händel goes Tinder is bedoeld om deze prachtige muziek te delen met onze eigen generatie, op een manier die het 21eeeuwse uitgaanspubliek aanspreekt.” Voor Malkin en Kozlova is 2018 het ideale moment voor een operacomeback. “Veel van de trends van vandaag zijn ‘vintage’; ze komen uit een goed jaar. Dat geldt voor voeding en drank maar ook voor kleding. Waarom dan niet voor muziek?”

Vintage

“Er is behoefte aan duurzaamheid en aan dingen die hun waarde door de tijd heen hebben bewezen. De opera’s van Händel sluiten daar perfect op aan. Want wat is er duurzamer dan muziek en verhalen van 250 jaar oud, die anno 2018 nog even actueel zijn als in 1718? Met Händel goes Tinder geven wij de opera’s een moderne make-over. In de informele setting van een club wordt het publiek deelgenoot van (en misschien zelfs deelnemer aan) de spannende, grappige en ontroerende dating-avonturen van Dorinda. Het wordt een totaalbeleving, waarbij je kunt genieten van een drankje, een dansje en een aantal interactieve verrassingen.” De romantische kant van Händel’s muziek leent zich uitstekend voor een date. Dat ondervindt Dorinda ook.

Voorstelling Kaarten voor de première van Händel goes Tinder in de Marktkantine in Amsterdam zijn hier verkrijgbaar of via het Theaterkantoor.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam