vreemdgaan
19 August 2015

Hackers geven gevoelige gegevens miljoenen vreemdgangers vrij

Hackers hebben gestolen data van vreemdgangerssite Ashley Madison online gezet. Ze dreigden daar al mee sinds de hack, maar nu liggen gevoelige gegevens van 37 miljoen gebruikers ook daadwerkelijk echt op straat.

Volgens de techsite Ars Technica is een bestand van 10 gigabyte online gezet. De hackers eisten dat Avid Life Media, het bedrijf achter Ashley Madison en Established Men, zijn websites offline zou halen. Aan dat verzoek heeft Avid Life Media geen gehoor gegeven, de websites voor vreemdgangers bleven gewoon in de lucht, waardoor de hackers de data van gebruikers nu daadwerkelijk hebben gepubliceerd.

Ook Nederlandse klanten

De hack is behoorlijk gênant voor klanten van de site, die logischerwijs anoniem willen blijven. Er zijn ook Nederlanders klant bij Ashley Madison. Het databestand bevat e-mailadressen, wachtwoorden, profielen, creditcardgegevens en andere gevoelige data. Ars Technica wijst erop dat iedereen een account gemaakt kan hebben op de naam van iemand anders, maar dat de creditcardgegevens en de daaraan gekoppelde betalingen lastiger na te maken zijn.

Wachtwoorden kraken

De wachtwoorden uit het door de hackers gepubliceerde databestand zijn gehasht. Dit betekent dat niet de daadwerkelijke wachtwoorden zijn gepubliceerd, maar een soort lange en ingewikkelde codes die zich voordoen als wachtwoorden. Het is voor hackers mogelijk om deze hashes te kraken, maar Ashley Madison heeft de hashes redelijk goed beveiligd.

Privé communicatie

Indien hackers erin slagen om een hash te kraken en naar een wachtwoord om te zetten, kunnen zij – indien de gebruiker het wachtwoord niet heeft veranderd – op Ashley Madison inloggen en privécommunicatie inzien. Ook zou het gekraakte wachtwoord kunnen worden gebruikt om in te loggen bij het gekoppelde e-mailadres, als de gebruiker voor zowel Ashley Madison als de e-maildienst hetzelfde wachtwoord gebruikt.

FBI ingeschakeld

Ashley Madison werd in juli gehackt. Daarbij werden gegevens van 37 miljoen gebruikers gestolen. De eigenaar van de site zegt samen te werken met de FBI, na het openbaar maken van de gegevens.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Zal hij goed zijn als minnaar?

Mannen zijn zeker niet zo mysterieus als ze zich soms voordoen....

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Dit zeggen relatie-experts over de terugkeer van André naar Monique

Relatietherapeuten zetten vraagtekens bij de stap, maar begrijpen hem wel. ,,We...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie