gezicht seksdrift

Haat je naakte lijf niet, ga ervan houden

Acht op de tien vrouwen haat haar naakte lichaam, dat blijkt uit een Britse onderzoek. 40 procent schaamt zichzelf om zich bloot te geven voor haar partner. Daarom is het belangrijk dat je van je lichaam leert te houden, in welke vorm of maat dan ook.

Love handles

Vier op de tien van de 2000 ondervraagde vrouwen heeft geen lange spiegel omdat ze droevig wordt van haar weerspiegeling, zo blijkt uit een recente rondvraag van dieet- en fitnessexperte Rosemary Conley Diet & Fitness Clubs. Vrouwen klagen het vaakst over hun buikjes, hun overgewicht of cellulitis. Hun buik is het meest gehate lichaamsdeel, gevolgd door de dijen, ook striemen, love handles en losse huid baren vrouwen zorgen als ze naakt moeten paraderen.

Man versus vrouw

Een derde laat dit zelf zo aan haar knagen dat haar liefdesleven hieronder gaat lijden. 33 procent meent dat haar relatie zou verbeteren door af te vallen. Acht op de tien vrouwen meent dat mannen er beter naakt uitzien, een op de vijf zegt dat dit komt doordat een mannenlichaam minder meemaakt dan dat van een vrouw. Een kwart van de vrouwen voelt zich beter als hun partner ook wat overgewicht heeft en zelf niet perfect is.

Zelfvertrouwen

Een derde van de vrouwen geeft wel toe dat hun lichaam er nog niet zo slecht uitziet maar dat ze met een gebrek aan zelfvertrouwen kampen. Niemand heeft een perfect lichaam, dus blubberbuikjes of sinasappelhuid zijn normaal en een normaal onderdeel van het verouderen. Vaak draait het dus niet om buikjes of een onegale huid, maar om een gebrek aan zelfvertrouwen.

Als je de oorzaak van het probleem wilt aanpakken, is het belangrijk om je brein te herprogrammeren om jezelf beter te voelen. Daarom enkele tips voor meer zelfvertrouwen over je lichaam.

Pluspunten

Concentreer je op je troeven in plaats van te focussen op je foutjes. Ook al heb je een grote neus, misschien is elke vrouw wel jaloers op je blonde lokken. Als je deze pluspunten in de verf zet, merkt niemand nog op dat je buikje niet superstrak is of je lelijke tenen hebt.

Oorzaak?

Denk ook na waarom je lichaam niet perfect is, je kinderen bijvoorbeeld zijn toch belangrijker dan het perfect buikje. Als je de kleine borsten van je moeder hebt geërfd, denk er dan aan dat je haar graag ziet. Tevreden zijn met je uiterlijk begint niet met het omarmen van je minpunten maar ook de reden waarom je ze hebt.

Plaats ook alles in perspectief. Denk na over wat je belangrijker vindt: een goede gezondheid of een perfect uiterlijk. Looks zijn niet veel waard als je niet gelukkig bent. Denk na over wat je meer voldoening geeft: een goed huwelijk, een succesvolle job, kinderen of het perfecte gebit, een stijlvol kapsel of een strakke lijn.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!