Grote steden de beste locatie om partner te vinden

Mensen die slecht op de liefdesmarkt liggen verhuizen bovengemiddeld vaak vanuit de provincie naar de stad. Grote steden zijn namelijk de beste locatie om een partner te vinden.

Hoewel altijd werd gedacht dat jonge mensen naar de stad gingen om te gaan studeren en oudere mensen om werk te vinden, blijkt dat het vinden van liefde een motivatie is die lange tijd onderschat is gebleven.

Dit blijkt uit onderzoek van Pieter Gautier, hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 24.000 Denen. In het onderzoek werd relatiestatus aan woonplaats gekoppeld en werd er ook gekeken naar hoe aantrekkelijk iemand was. Hieruit kon geconcludeerd worden dat het vinden van een partner misschien wel het belangrijkste motief is om naar de stad te verhuizen, aldus De Pers dinsdag.

Relatiemarkt

Volgens Gautier weegt de relatiemarkt even zwaar bij verhuizingen als de arbeidsmarkt. Veel mensen die eenmaal een partner hebben, verhuizen vanuit de stad de provincie in. Dit geldt voor zowel stellen die kinderen hebben, als stellen die geen kinderen hebben. Gescheiden mensen keren juist vaak weer terug naar de stad.

In de stad zijn veel uitgaansmogelijkheden waar mensen elkaar ontmoeten. Uit de cijfers van het onderzoek blijkt dat op de leeftijd van 18 jaar er 22 procent van de mensen in de stad woont. Van de mensen die trouwen woont er 36 procent in de stad en vijf jaar later woont er van dat aantal mensen nog 23 procent in de stad.

Economische catch

Aantrekkelijkheid werd in het onderzoek bepaald aan de hand van opleiding, inkomen en vaders inkomen. Dat waren de enige objectieve maatstaven die voor handen lagen. Kortom, er werd gekeken of iemand een goede, economische catch was.

Het blijkt namelijk dat dit ook iets over fysieke aantrekkingskracht zegt. Succesvolle mannen hebben vaker mooiere vrouwen en dus gemiddeld een mooier nageslacht.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By info@tibordeboer.nl ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten

By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!