valentijn app
16 February 2017

Grote kans dat je geheime aanbidder hebt

Heb jij niks gemerkt van een geheime aanbidder op Valentijnsdag? Toch is de kans groot dat je ooit de hoofdrol hebt gespeeld in je eigen Romeo & Julia. Maar liefst 60 procent van de Nederlanders heeft weleens een geheime liefde gehad.

Wie nu denkt dat hij of zij bij die 40 procent hoort die dat nooit is overkomen, heeft dat waarschijnlijk mis. Want de meerderheid van deze hartenjagers (70%) heeft nooit de stoute schoenen aan durven trekken en zijn geheime liefde verteld over deze ‘crush’. Dit blijkt uit onderzoek van online datingsite Parship.

Mannen vaker geheime liefde dan vrouwen

Nederlandse vrouwen opgelet, want single mannen zijn veel vaker stiekem verliefd dan vrouwen. Uit het onderzoek blijkt dat twee derde van de mannen (68%) weleens een geheime liefde heeft gehad tegenover de helft van de vrouwen (53%). Femke van der Hoeven, Country Manager bij Parship kan dit goed verklaren: “Verliefdheid is toch een onderwerp waar mannen niet zo graag over praten. Ze lijden dus vaker in stilte als ze verliefd zijn. Vrouwen vinden het doorgaans makkelijker om hun gevoelens te uiten in de liefde, ze zijn hier ook geoefender in door de gesprekken die zij hebben met hun moeder of vriendinnen. Ze hebben mogelijk dus iets minder vaak een geheime liefde omdat ze eerder hun gevoelens durven te uiten aan hun crush en het dus geen geheim meer is.”

Grote kans op crush van collega

Voor diegenen die met Valentijnsdag wel een anonieme attentie hebben ontvangen en er niet achter komen van wie deze is, dan heeft Parship goede raad. Van der Hoeven: “We hebben ook onderzocht op wie we dan het vaakst verliefd worden in stilte. En dat is niet de buurman of buurvrouw (2%) en gelukkig ook niet vaak de partner van een beste vriend of vriendin (3%). Het meest worden we verliefd op een collega (13%) of iemand die we uit het dagelijks leven kennen (22%). Misschien dat het cliché van de tennisleraar en tandartsassistente toch vaker voorkomt dan we nu denken.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Alcohol en verliefdheid hebben hetzelfde effect

Dronken van verliefdheid? Dat kan wel degelijk zo blijkt uit een...

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde...

Dit zoekt Bridget Maasland in een nieuwe liefde

Verlang je naar een nieuwe liefde in je leven die past...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie

SmartSingles.nl