valentijn app

Grote kans dat je geheime aanbidder hebt

Heb jij niks gemerkt van een geheime aanbidder op Valentijnsdag? Toch is de kans groot dat je ooit de hoofdrol hebt gespeeld in je eigen Romeo & Julia. Maar liefst 60 procent van de Nederlanders heeft weleens een geheime liefde gehad.

Wie nu denkt dat hij of zij bij die 40 procent hoort die dat nooit is overkomen, heeft dat waarschijnlijk mis. Want de meerderheid van deze hartenjagers (70%) heeft nooit de stoute schoenen aan durven trekken en zijn geheime liefde verteld over deze ‘crush’. Dit blijkt uit onderzoek van online datingsite Parship.

Mannen vaker geheime liefde dan vrouwen

Nederlandse vrouwen opgelet, want single mannen zijn veel vaker stiekem verliefd dan vrouwen. Uit het onderzoek blijkt dat twee derde van de mannen (68%) weleens een geheime liefde heeft gehad tegenover de helft van de vrouwen (53%). Femke van der Hoeven, Country Manager bij Parship kan dit goed verklaren: “Verliefdheid is toch een onderwerp waar mannen niet zo graag over praten. Ze lijden dus vaker in stilte als ze verliefd zijn. Vrouwen vinden het doorgaans makkelijker om hun gevoelens te uiten in de liefde, ze zijn hier ook geoefender in door de gesprekken die zij hebben met hun moeder of vriendinnen. Ze hebben mogelijk dus iets minder vaak een geheime liefde omdat ze eerder hun gevoelens durven te uiten aan hun crush en het dus geen geheim meer is.”

Grote kans op crush van collega

Voor diegenen die met Valentijnsdag wel een anonieme attentie hebben ontvangen en er niet achter komen van wie deze is, dan heeft Parship goede raad. Van der Hoeven: “We hebben ook onderzocht op wie we dan het vaakst verliefd worden in stilte. En dat is niet de buurman of buurvrouw (2%) en gelukkig ook niet vaak de partner van een beste vriend of vriendin (3%). Het meest worden we verliefd op een collega (13%) of iemand die we uit het dagelijks leven kennen (22%). Misschien dat het cliché van de tennisleraar en tandartsassistente toch vaker voorkomt dan we nu denken.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.