Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
alleenstaande moeder met zoon
22 november 2018

Grote eenzaamheid onder alleenstaande moeders

Bijna de helft van de alleenstaande moeders voelt zich regelmatig of vaak eenzaam. Slechts een klein deel van de single moms (10%) voelt zich nooit eenzaam. Rondom de Feestdagen neemt dit gevoel van eenzaamheid alleen maar toe. Meer dan 60% van de single moms voelen zich behoorlijk eenzaam.

Dit blijkt uit onderzoek wat Myra de Wildt (founder van Happy Single Moms en groei & mindset coach) onlangs onder ruim 1000 alleenstaande en getrouwde moeders deed. Dat eenzaamheid een problematische factor in onze samenleving is, blijkt uit dit onderzoek. Ook meer dan de helft van de getrouwde moeders geeft aan soms tot vaak het gevoel van eenzaamheid te kennen.

Eenzaamheid is rondom de Feestdagen nog erger

60% van de alleenstaande moeders voelen eenzaam tijdens de Kerstdagen. Met de eenzaamheid is het tijdens Oud & Nieuw nog slechter gestemd; deze avond voelt 65% van de alleenstaande moeders zich eenzaam. Ook getrouwde moeders kennen het gevoel van eenzaamheid rondom de Feestdagen. Meer dan 10% krijgt te maken met dit gevoel, wat een beduidend lager percentage is dan bij de alleenstaande moeder.

Niemand zit te wachten op een alleenstaande vrouw met haar kinderen

Het is een veel voorkomend gevoel van alleenstaande moeders, dat niemand op hen zit te wachten. Vooral rondom de Feestdagen zien alleenstaande moeders zichzelf als een vijfde wiel aan de wagen. Iedereen om hen heen heeft het druk met z’n eigen gezin en daarom voelen ze zich snel teveel bij anderen. Vaak heeft de omgeving het idee dat ze zich wel redden en worden zij daarom niet gevraagd of uitgenodigd. Moeders in een co-ouderschap voelen zich alleen wanneer hun kinderen er niet zijn en 24/7 single moms voelen zich juist alleen wanneer de kinderen op bed liggen en zij alleen op de bank zitten. Beide hebben uiteindelijk niemand om mee te delen, ze missen de intimiteit en dat komt met de Feestdagen net iets harder aan dan normaal.

“Eenzaamheid is eigenlijk het gevolg van verwaarlozing van mijzelf”

Aldus één van de respondenten. De Wildt sluit zich hierbij aan; “je ziet dat veel alleenstaande moeders zichzelf compleet vergeten wanneer ze (alleenstaande) moeder worden. Ze gaan in een soort van overlevingsmodus en geven geen aandacht meer aan hun eigen behoeftes. Ze hebben geen tijd en ruimte meer voor zichzelf, hun dromen en hun eigen verlangens.

Motiveren single moms

“Uit eigen ervaring weet ik dat er zoveel anders kan en dat er zoveel uit je leven te halen is, ook als single mom” aldus de Wildt. De Wildt wist vanuit een uitkering een succesvol bedrijf op te zetten en wist haar negatieve ervaringen om te zetten in het motiveren & inspireren van andere single moms. Om single moms weer tijd & ruimte aan zichzelf te laten geven en het gevoel van eenzaamheid tegen te gaan, organiseert Happy Single Moms regelmatig gratis trainingen “Time for You”, die aanstaande maandag (26 november) ook weer van start gaat.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Eerste eenoudervakanties in eigen land boekbaar

Eenoudergezinnen die hun zinnen hadden gezet op een welverdiende vakantie kunnen...

Single en eenzaam kan leiden tot angst en depressie

Ruim een kwart van de Nederlanders tussen de 25 en 45...

Van uit naar ineens thuis: tips voor singles, koppels en (eenouder)gezinnen

Of je nou alleen thuis zit, met je (nieuwe) partner of...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Waarom geweldige vrouwen soms moeilijker de liefde vinden

Andere vrouwen lijken altijd moeiteloos van de een in de andere...

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie