onder de kerstboom

Grootste reden om te daten in december

Stel je hebt een gebroken hart, dan is er al één goede reden om meteen weer op zoek te gaan naar een nieuwe geliefde. Een gebroken hart heb toch al en dat kan maar één keer tegelijk gebroken worden. Het kan dus alleen maar beter worden.

Samen gezellig onder de kerstboom

Een gebroken hart syndroom is niet om vrolijk van te worden. En zeker niet zo rond de kerstboom. Waar alle singles beelden van krijgen dat zij alleen zijn en de rest van de wereld het samen gezellig heeft rondom diezelfde kerstboom. Misschien is het al een goed begin, om reëel te blijven.  Jij weet ook wel dat er genoeg mensen zijn in een relatie, die het echt niet leuk hebben en waarmee jij echt niet zou willen ruilen.

Maar even terug over dat gebroken hart, er is goed nieuws vanuit de wetenschap. Na 3 maanden schijn je al behoorlijke genezen te zijn. Een beetje genezen van de pijn, die je echt voelt, maar vooral genezen van je kijk op je relatie, dat de breuk eigenlijk zo fout niet was.  Een soort van positief gevoel komt ervoor in de plaats.

Sta open voor positiviteit

De positieve kijk die ontstaat blijkt  niet afhankelijk van wie de punt achter de relatie heeft gezet, of je dat nu zelf doet of aan de kant bent gezet.  Groei en positieve emoties spelen dus een belangrijke rol bij deze ervaring. Bij jongere mensen werkt dit mechanisme wel iets soepeler, net als alles dat op latere leeftijd iets minder soepel werkt.

Tijdens de decembermaand kan een net verbroken relatie nog zwaarder lijken. Je hebt mogelijk last van de vragen die aan je gesteld worden of last van het idealiseren van wat er was. Hoe mooi en fijn het allemaal niet nog had kunnen zijn.

Grote Zelfmedelijden

Probeer je zelf weg te houden van het grote Zelfmedelijden. Concentreer je op wat leuk was in je vorige relatie omdat je dat in een nieuwe relatie ook weer zou willen. Maar zie ook waarom het is stuk gelopen, dat kun je dan voorkomen in een volgende relatie.

Het is nu begin december. Het is niet onmogelijk om voor de kerst nog een leuke date te scoren of misschien wel twee. Er zijn niet voor niets twee kerstdagen. Misschien heb je dan niet de ware te pakken, maar mogelijke wel iemand die het ook gezelliger vindt met iemand deze beladen dagen door te brengen.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!