onder de kerstboom

Grootste reden om te daten in december

Stel je hebt een gebroken hart, dan is er al één goede reden om meteen weer op zoek te gaan naar een nieuwe geliefde. Een gebroken hart heb toch al en dat kan maar één keer tegelijk gebroken worden. Het kan dus alleen maar beter worden.

Samen gezellig onder de kerstboom

Een gebroken hart syndroom is niet om vrolijk van te worden. En zeker niet zo rond de kerstboom. Waar alle singles beelden van krijgen dat zij alleen zijn en de rest van de wereld het samen gezellig heeft rondom diezelfde kerstboom. Misschien is het al een goed begin, om reëel te blijven.  Jij weet ook wel dat er genoeg mensen zijn in een relatie, die het echt niet leuk hebben en waarmee jij echt niet zou willen ruilen.

Maar even terug over dat gebroken hart, er is goed nieuws vanuit de wetenschap. Na 3 maanden schijn je al behoorlijke genezen te zijn. Een beetje genezen van de pijn, die je echt voelt, maar vooral genezen van je kijk op je relatie, dat de breuk eigenlijk zo fout niet was.  Een soort van positief gevoel komt ervoor in de plaats.

Sta open voor positiviteit

De positieve kijk die ontstaat blijkt  niet afhankelijk van wie de punt achter de relatie heeft gezet, of je dat nu zelf doet of aan de kant bent gezet.  Groei en positieve emoties spelen dus een belangrijke rol bij deze ervaring. Bij jongere mensen werkt dit mechanisme wel iets soepeler, net als alles dat op latere leeftijd iets minder soepel werkt.

Tijdens de decembermaand kan een net verbroken relatie nog zwaarder lijken. Je hebt mogelijk last van de vragen die aan je gesteld worden of last van het idealiseren van wat er was. Hoe mooi en fijn het allemaal niet nog had kunnen zijn.

Grote Zelfmedelijden

Probeer je zelf weg te houden van het grote Zelfmedelijden. Concentreer je op wat leuk was in je vorige relatie omdat je dat in een nieuwe relatie ook weer zou willen. Maar zie ook waarom het is stuk gelopen, dat kun je dan voorkomen in een volgende relatie.

Het is nu begin december. Het is niet onmogelijk om voor de kerst nog een leuke date te scoren of misschien wel twee. Er zijn niet voor niets twee kerstdagen. Misschien heb je dan niet de ware te pakken, maar mogelijke wel iemand die het ook gezelliger vindt met iemand deze beladen dagen door te brengen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen