familie gaat op vliegvakantie

Grootste irritaties in het vliegtuig

Wanneer je vaak vliegt, dan ben je mogelijk op het ergste voorbereid. Vlieg je sporadisch en kijk je erg uit naar je verre bestemming,  dan kan je vlucht alleen maar tegenvallen.  Zoals laatst bij de Amerikaanse journalist Dante Ramos, die van zijn irritatie een foto op Instagram deelde . Het betrof een paardenstaart van een vrouwelijke passagier die in de stoel voor hem zat, die zijn beeldschermpje blokkeerde. Irritant.

Grootste ergernissen tijdens het vliegen

Dantes  irritatie klonk veel reislustigen bekend in de oren. Hij krijgt dan ook veel bijval op sociale media. De foto van Dante werd duizenden keren gedeeld en geliket. Reacties bleven niet uit, zoals: “Bestel twee koffie: één voor jezelf en één voor haar haar”, schrijft iemand anders. Het samenstellen van een lijst van 12 ergernissen tijdens het vliegen is echt een makkie.

1. Schoppen tegen stoel

Op één staat met lengten voorsprong schoppen tegen een stoel. Vooral kinderen blijken hierin gespecialiseerd. Die kindervoetjes -en beentjes zitten namelijk geen seconde stil.

2. Andere slaaptijden

De één wil net gaan slapen als de ander ontwaakt. Dus ontstaat er ergernis over het al dan niet open- of dichtdoen van het raamluikje.

3. Stoel in ligstand

Eveneens zeer vervelend is dat de reiziger in de stoel voor je besluit om zijn leuning naar achteren te zetten nadat het eten is geserveerd. Sommige passagiers zullen de stoel zelfs de hele reis in de ligstand laten. Naar de wc gaan, wordt ook moeilijker wanneer de buurman je klem heeft gezet.

4. Maatje meer

Er is al heel wat over gezegd en geschreven maar dikke reizigers zorgen toch voor beroering in het vliegtuig. Dikkerds nemen nu eenmaal meer plaats in beslag waardoor je soms geen kant meer op kunt.

5. Parfum

Overvloedig geparfumeerde medereizigers wekken nogal eens irritatie op. Uiteraard wordt een fris ruikende buurman- of vrouw wel geapprecieerd maar het dragen van zware parfums is uit den boze.

6. Langdurig toiletgebruik

Vooral vrouwen nemen rustig de tijd voor een sanitaire pauze. Wanneer het toilet vervolgens ook nog vies wordt achtergelaten, is de ergernis compleet.

7. Zeurende kinderen

Jengelende en zeurende kinderen vormen een grote irritatie voor medereizigers. Spelende kinderen die gek doen zijn aandoenlijk, maar kinderen die huilen en zeuren kunnen op een lange vlucht behoorlijk op de zenuwen gaan werken. Zeker als de ouders niets te zeggen hebben over hun spruiten.

8.  Kleine tv-schermen

Op minder lange vluchten wordt al eens een film afgespeeld om de tijd te doden. Helaas zijn de tv-schermen vaak te klein en hangen ze te ver weg. Een pijnlijke nek en ogen zijn hiervan het gevolg.

9. Pratende medereizigers

Er zijn zo van die passagiers die maar niet lijken te kunnen ophouden met praten terwijl sommige mensen op dat moment behoefte hebben aan stilte.

10. Als eerste naar buiten

Je kent het wel, het vliegtuig is amper geland of de eerste passagiers maken hun gordels al los om als eerste te kunnen naar buiten rennen. Dat ongeduldige gedrag leidt tot veel irritaties.

11. Blote en vaak onverzorgde voeten

Te veel parfum is niet goed, maar stank door te weinig verzorging is helemaal verwerpelijk.

12.  Vreten als een varken

Ongemanierd je eten naar binnen werken, dat is onsmakelijk om te zien. Dit is zeker het geval als je zo dicht op elkaar zit, dat je alle geluiden er ook nog bij krijgt.

@passangershame

Mogelijk als gevolg van Dantes foto met paardenstaart is er op op Instagram en Twitter een speciaal kanaal opgericht voor irritante vliegtuigpassagiers met de naam @passangershame. Volgende keer als er tegen je stoel aan wordt getrapt of iemand slaapt tegen je aan, dan weet je dus wat je te doen staat.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.