eenzaam single kerst

Groot deel singles deze kerst alleen thuis

Kerstmis en oudjaar zijn niet de meest populaire feestdagen voor de single. Het gemis van een geliefde kan er behoorlijk inhakken en wanneer de rest van je omgeving helemaal happy de peppy is met elkaar dan helpt dat natuurlijk niet mee.

Singlessite.nl vroeg 450 singles in een korte poll naar de invulling van de kerstdagen dit jaar. En wat blijkt?

Hoewel 43% procent van de singles deze kerst naar familie gaat is er ook een grote groep singles (39%) die helemaal geen plannen heeft en alleen thuis zit met de kerstdagen. Een kleine 12 procent gaat met andere singles naar een feest of event en 4 procent zit tijdens de kerstdagen bij vrienden. Het laagste percentage (2%) gaat met singles op reis.

Natuurlijk zijn er tal van tips en trucs om er voor jezelf en met elkaar toch gezellige en fijne dagen van te maken. We geven je er drie.

1. Het begint misschien wel bij de gedachte dat een relatie en bijbehorende schoonfamilie ook niet het summum hoeven te zijn. 5 redenen om als single blij te zijn met de kerst. 

2. Met de kerst op reis gaan is misschien niet de eerste gedachte die bij je op komt als je denkt aan hoe je kerstdagen in te vullen. Maar wist je dat juist deze feestdagen het ideale moment zijn om er even tussenuit te gaan?

3. Wil je op de valreep toch van plan zijn die deur achter je dicht te trekken en er een paar leuke dagen van te gaan maken? Dan hebben nog een paar sublieme tips voor een toffe kerst.

Heb je tot op het allerlaatste moment gewacht maar wil je er lastminute toch nog even tussenuit? Check dan de agenda. Hier vind je tal van leuke, gezellige activiteiten voor singles met de feestdagen. Maak er iets moois van!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

willie test womanizer
By Moniek ·
6 oktober 2021

Doorbreek de seksuele sleur

Je hebt net een nieuwe relatie en de seks tussen jullie is super. Hoe zal dat er uit zien als je 20 jaar verder bent? Je kunt je vast niet bedenken dat de intentie en de mate van seks bedrijven nog hetzelfde zal zijn.
perfecte man daten
By Margret ·
27 september 2021

Mannen tegen 40 minder sexy

Op zekere leeftijd worden vrouwen onzichtbaar voor mannen. Maar het is een feit dat dat omgekeerd ook geldt. Een soort van eerlijke (e)mancipatie.
weinig seks
By Moniek ·
27 september 2021

Voor intieme klacht gaan we naar Google en niet naar dokter

Jonge vrouwen raadplegen liever dokter Google, dan dat ze hun huisarts bezoeken. Vooral bij intieme gezondheidsproblemen waar zij zich voor schamen is dit het geval.
singles gezond daten
By Margret ·
24 september 2021

Samen vriendschap hebben met andere stellen

Vaak groeit een dubbele vriendschap spontaan. Een vriendschap met één van jouw vriendinnen groeit uit tot een gezamenlijke vriendschap van jou en je partner met die vriendin en haar partner. Zullen we een keer met de mannen erbij afspreken? Ook gezellig.
alleenstaande papa
By Tijmen ·
22 september 2021

Alleenstaand vaderschap heeft zeker mooie kanten

Voor een alleenstaande moeder worden zoveel zaken zo vanzelfsprekend geacht te doen. Als alleenstaande vader oogst je daarmee vaak aanzien. Gijs de Swarte is zijn belevenissen als single papa gaan opschrijven wat een vrolijk boek opgeleverd heeft. Dan maak je maar zen.
daten twitter
By Margret ·
16 augustus 2021

Die witte sokken kunnen uit

Gespreksonderwerp was ‘mijn wensenlijstje’ wat betreft een man. Waar hou je aan vast en wat zijn ‘nice to haves’. Hoe zit het met witte sokken?