eenzaam single kerst

Groot deel singles deze kerst alleen thuis

Kerstmis en oudjaar zijn niet de meest populaire feestdagen voor de single. Het gemis van een geliefde kan er behoorlijk inhakken en wanneer de rest van je omgeving helemaal happy de peppy is met elkaar dan helpt dat natuurlijk niet mee.

Singlessite.nl vroeg 450 singles in een korte poll naar de invulling van de kerstdagen dit jaar. En wat blijkt?

Hoewel 43% procent van de singles deze kerst naar familie gaat is er ook een grote groep singles (39%) die helemaal geen plannen heeft en alleen thuis zit met de kerstdagen. Een kleine 12 procent gaat met andere singles naar een feest of event en 4 procent zit tijdens de kerstdagen bij vrienden. Het laagste percentage (2%) gaat met singles op reis.

Natuurlijk zijn er tal van tips en trucs om er voor jezelf en met elkaar toch gezellige en fijne dagen van te maken. We geven je er drie.

1. Het begint misschien wel bij de gedachte dat een relatie en bijbehorende schoonfamilie ook niet het summum hoeven te zijn. 5 redenen om als single blij te zijn met de kerst. 

2. Met de kerst op reis gaan is misschien niet de eerste gedachte die bij je op komt als je denkt aan hoe je kerstdagen in te vullen. Maar wist je dat juist deze feestdagen het ideale moment zijn om er even tussenuit te gaan?

3. Wil je op de valreep toch van plan zijn die deur achter je dicht te trekken en er een paar leuke dagen van te gaan maken? Dan hebben nog een paar sublieme tips voor een toffe kerst.

Heb je tot op het allerlaatste moment gewacht maar wil je er lastminute toch nog even tussenuit? Check dan de agenda. Hier vind je tal van leuke, gezellige activiteiten voor singles met de feestdagen. Maak er iets moois van!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.