Kerstmis en oudjaar zijn niet de meest populaire feestdagen voor de single. Het gemis van een geliefde kan er behoorlijk inhakken en wanneer de rest van je omgeving helemaal happy de peppy is met elkaar dan helpt dat natuurlijk niet mee.

Singlessite.nl vroeg 450 singles in een korte poll naar de invulling van de kerstdagen dit jaar. En wat blijkt?

Hoewel 43% procent van de singles deze kerst naar familie gaat is er ook een grote groep singles (39%) die helemaal geen plannen heeft en alleen thuis zit met de kerstdagen. Een kleine 12 procent gaat met andere singles naar een feest of event en 4 procent zit tijdens de kerstdagen bij vrienden. Het laagste percentage (2%) gaat met singles op reis.

Natuurlijk zijn er tal van tips en trucs om er voor jezelf en met elkaar toch gezellige en fijne dagen van te maken. We geven je er drie.

1. Het begint misschien wel bij de gedachte dat een relatie en bijbehorende schoonfamilie ook niet het summum hoeven te zijn. 5 redenen om als single blij te zijn met de kerst. 

2. Met de kerst op reis gaan is misschien niet de eerste gedachte die bij je op komt als je denkt aan hoe je kerstdagen in te vullen. Maar wist je dat juist deze feestdagen het ideale moment zijn om er even tussenuit te gaan?

3. Wil je op de valreep toch van plan zijn die deur achter je dicht te trekken en er een paar leuke dagen van te gaan maken? Dan hebben nog een paar sublieme tips voor een toffe kerst.

Heb je tot op het allerlaatste moment gewacht maar wil je er lastminute toch nog even tussenuit? Check dan de agenda. Hier vind je tal van leuke, gezellige activiteiten voor singles met de feestdagen. Maak er iets moois van!