Groepsreizen of singlereizen zijn een interessant fenomeen. De drempel om een vakantie met andere singles te boeken ligt nog altijd behoorlijk hoog. Aarzelen, wikken, wegen, er speelt zich een heel proces af alvorens een reis met andere vrijgezellen te boeken. En uiteindelijk draait het allemaal om vertrouwen.

Proeven is boeken

Bijzonder is dat wanneer singles eenmaal geproefd hebben van de sfeer tijdens zo’n groepsreis ze helemaal ‘om zijn’ en er al snel een volgende reis wordt gepland en geboekt. Maar die allereerste keer.. dat is wel een dingetje. VillaVibes deed onlangs een onderzoekje onder hun klanten en daaruit bleek dat 65% van de singles die boekt een oriëntatieperiode heeft van 30 dagen of langer. Ook opmerkelijk: 60% van iedereen die een reis boekt heeft de website meer dan vijf keer bezocht.

Ervaringsdeskundigen

Wat wil dat zeggen? Dat de single wel wil maar lang aarzelen of ze de grote stap uiteindelijk zullen zetten. Eenmaal over de streep zijn ze bijzonder enthousiast en blij verrast. “Nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn” en “Als ik dat eerder had geweten..” zijn veelvoorkomende uitspraken na thuiskomst. De ervaringsdeskundigen op het gebied van groepsreizen met singles hoef je dus niet meer te overtuigen. Maar hoe zit het met al die andere singles die nog last hebben van drempelvrees?

Drempel verlagen

Die drempel verlagen, voor de allereerste keer boeken, je koffer in te pakken en te vertrekken met een groep onbekende mensen, die net als jij,  tijdelijk single zijn, dat is de uitdaging van vele reisaanbieders. Nu mag de kracht van reclame niet worden onderschat maar verreweg de allerbeste manier om singles over die drempel te krijgen is ‘van horen zeggen’. Mond-op-mond reclame dus maar bij voorkeur wel van vrienden, collega’s, kennissen en mede singles uit de eigen sociale kring.

Single zoekt vertrouwen

Want nog meer dan bij andere aankopen draait het boeken van een groepsreis voor singles om vertrouwen. Het is doorgaans toch een behoorlijk bedrag dat je uitgeeft en dan wil je min of meer verzekerd zijn van een leuke groep en een leuke tijd. Waar voor je geld dus. Onzekerheid, daar hebben we allemaal een hekel aan. En een groepsvakantie boeken met een stel onbekenden dat brengt nogal wat onzekerheden met zich mee.

Gelukkig zijn er een paar tips die je kunnen helpen die drempel te overwinnen.

Tip 1. Ervaringen. Kijk op de website van de reisaanbieder(s) naar ervaringen van anderen. De meeste hebben wel een pagina waarop reviews en recensies staan van eerdere groepsreizen. Je krijgt dan alvast een goede indruk van de sfeer en het type reizigers dat deze reisorganisatie aantrekt.

Tip 2. Vraag rond! Zoals gezegd draait het om het vertrouwen dat je een leuke reis tegemoet gaat. Plaats een oproep op je Facbook een reisforum of breng het eens ter sprake tijdens een borrel, feest of andere sociale gelegenheid. “Ben jij weleens met een groepsreis mee geweest”? Laat anderen vertellen over hun belevenissen en ervaringen.

Tip 3. Samenstelling. Heb je fantastische mooie trip of rondreis gevonden waar jouw hartje echt sneller van gaat kloppen? Kijk dan eens bij de samenstelling van de groep. Op verschillende websites van reisaanbieders zie je precies wie er mee gaat, of het mannen of vrouwen zijn, wat de leeftijd is en of het singles of koppels zijn. Je krijgt er beslist een beter gevoel bij voordat je boekt!

Heb jij al ervaring met groepsreizen en wil je die met ons en andere singles delen? Top! Doe dan snel mee.