fotoreis singles

Groepsreis fotografie naar Tanzania

Gék van fotograferen? Dan kijk je vast reikhalzend uit naar je volgende vakantie waar je het ene na het andere prachtige plaatje kunt schieten? Wist je dat er ook groepsreizen bestaan speciaal met als doel te fotograferen? Wij hebben deze pracht van een fotoreis naar Tanzania voor je gespot!

Wilde dieren!

SNP organiseert weer in samenwerking met fotograaf, bioloog en Afrika-liefhebber Martin van Lokven, een unieke fotoreis naar het Ndutu-gebied in Noord-Tanzania. Het gebied is beroemd vanwege de grote migratie van gnoes, zebra’s en gazelles en wordt met recht ook wel het geheime Serengeti genoemd. Niet voor niets had de beroemde filmer en fotograaf Hugo van Lawick dertig jaar lang hier zijn kamp.

Gnoes in de hoofdrol

Met een kleine groep van maximaal 11 deelnemers gaan we met (verlengde) 4×4 Toyota Landcruiser’s op zoek naar de ‘clowns van de savanne’, de gnoes. Zij spelen de hoofdrol in deze fotoreis. Een gegarandeerde raamplaats en extra ruimte in de grote terreinwagen geven de beste fotografie-mogelijkheden voor de enorme aantallen gnoes. De jonge gnoes zijn met twee/drie maanden al wel iets groter, maar het zijn de primaire prooi voor de in het gebied levende leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s. De reis sluiten we af met een bezoek aan de Ngorongoro krater, een van de dichtstbevolkte natuurgebieden op aarde waarbij grote aantallen gnoes, zebra’s, buffels en carnivoren voor de lens komen. Omdat het ook een laatste toevluchtsoord is voor de zwarte neushoorn in Tanzania, is een ontmoeting met deze prachtige beesten een hoogtepunt van deze foto- en safarireis.

fotoreis tanzania groepsreis
Wanneer op fotoreis naar Tanzania

Omdat Tanzania tegen de evenaar aan ligt, zijn de temperatuurschommelingen in de loop van het jaar klein. Naarmate je hoger komt nemen de temperatuurschommelingen tussen dag en nacht toe. Met name ‘s nachts kan het kwik in de bergen tot 10° C dalen, terwijl het in de overige, lagere noordelijke delen overdag tot 35° C kan oplopen. Het klimaat kent geen indeling in zomer of winter, maar wordt ingedeeld in vier andere seizoenen:

Vier seizoenen van Tanzania

1:  van eind maart tot begin mei is het regenseizoen met regen die meestal in korte heftige periodes valt

2:  van juni tot en met oktober is het koeler en droog weer met af en toe een korte regenbui.

3:  vanaf oktober tot begin december is het de periode van de zogenaamde korte regens, met vooral aan het einde van de middag en ’s nachts regenbuien. De rest van de dag is het afwisselend bewolkt en zonnig weer, waardoor er ook in deze tijd goed te reizen valt.

4:  na de korte regens is het van eind december tot en met medio maart droog en heet.

Rond februari is de periode dat de gnoes hun kalveren krijgen in het Ndutu-gebied, in het zuidoosten van de Serengeti en het Greater Ngorongoro Conservancy. In april – als wij in Ndutu zijn – zijn er veel jonge gnoes van zo’n twee maanden oud, te zien die allen dichtbij hun moeders blijven. Voor leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s is er een overvloed aan prooidieren.

Alles over deze schitterende fotoreis & hoe je ‘m kunt boeken lees je hier! 

route tanzania fotoreis

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.