singles smakken date
4 August 2020

Groente BBQ recept: aubergine bruschetta

Eens wat anders dan anders van de BBQ deze zomer? Denk veggie! Deze aubergine bruschetta is er eentje om te onthouden!

Bereid eerst een barbecue voor. Aubergine kleurt eenmaal gesneden snel bruin en wil je meteen bereiden. Anders zien de plakker er niet zo fraai uit. Je wilt plakken van ongeveer 1 cm dik. Dik genoeg om straks de salsa te kunnen dragen. Smeer ze aan beide zijden in met een beetje olijfolie en bestrooi vast 1 kant met wat peper en zout.

Leg de plakken met de bestrooide kant op het rooster en laat ze daar 3 minuten liggen. Er zullen al snel grilstrepen ontstaan. Bestrooi de plakken nogmaals met wat peper en zout en keer ze om. Hierna keer je de plakken nog 2 keer zodat je een mooi kruispatroon krijgt. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Haal de plakken van de barbecue en schep er meteen een flinke lepel salsa op en serveer meteen. Ze koelen namelijk snel af.

Ingredi├źnten

  • 1 flinke aubergine
  • 2 x 1 eetlepel olijfolie
  • 75 gram feta, in kleine stukjes gebroken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 kleine rode ui gesnipperd
  • 3 tomaten in kleine blokjes
  • een paar blaadjes verse munt
  • versgemalen zwarte peper
  • grof zout

Bereiding

We gaan grillen dus stel de barbecue in voor een directe bereiding. Maak het rooster goed schoon met een borstel en wrijf de spijltjes nog even extra na met een stuk keukenpapier met een beetje olijfolie.

Mix de feta, kappertjes, ui, tomaat met 1 eetlepel olijfolie in een kom. Breng op smaak met een beetje versgemalen zwarte peper.

Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm

Bestrijk de plakken aan beide kanten met een beetje olijfolie en strooi aan 1 zijde wat peper en zout.

Leg de schijven met de bestrooide kant op het rooster en sluit de barbecue ongeveer 3 minuten. Als er grilstrepen op de aubergine te zien zijn bestrooi je de andere zijde met peper en zout en draai je de plakken om.

Na 3 minuten draai je ze nog een keer zodat de spijlen van het rooster haaks op de eerste strepen staan. Het oog wil ook wat. Na 2 minuten draai je de plakken voor de laatste keer.

De plakken aubergine mogen van de barbecue en op elke plak mag een flinke lepel van de eerder gemaakte salsa. strooi op elke plak een klein beetje gehakte blaadjes munt. Serveer direct.

Bron: BBQ Helden

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Gezonder eet en leefpatroon volhouden blijkt lastig

Gezonder leven, gewicht verliezen, meer sporten, uitgebalanceerder eten.. het klinkt makkelijker...

Healthy taart tip: volkoren bananentaart met walnoten

Heb je (over)rijpe bananen over die waar niemand meer trek in...

Budgetproof singlesrecept: Melanzane di Parmigiana

Dit receptje Melanzana di Parmigiana is budgetproof en ideaal voor een...

Zomerse couscoussalade voor singles

Op zoek naar meer variatie in je eenpersoonskeuken? Dan is dit...

No waste aspergesoep van de schillen en kontjes

De schillen en de kontjes van de asperges zijn perfect om...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Relatiebureau gids

Toe aan een ├ęchte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie

Wonen algemeen