online dating

Grindr deelde HIV status van gebruikers

Grindr, de dating-app voor homoseksuele mannen, heeft gegevens over de hiv-status van zijn gebruikers gedeeld met twee bedrijven die worden ingeschakeld bij het stroomlijnen van de app.

Dat meldt de website BuzzFeed. Grindr-gebruikers kunnen sinds eind 2016 hun hiv-status vermelden in hun profiel. Het geven van die informatie is niet verplicht.​ Grindr speelde de intieme persoonlijke gegevens door naar de ontwikkelaars Apptimize en Localytics. Dat de dating-app het niet altijd even nauw zou nemen met de privacy, was afgelopen februari al gemeld door Noorse onderzoekers.

Laatste hiv-test

Andere data waarover de externe bedrijven beschikken, zijn onder meer bepaalde gps-gegevens, informatie over telefoon- en mailgedrag en de datum waarop een gebruiker zich voor het laatst op hiv heeft laten testen.

Grindr zegt dat van het verhandelen van privégegevens geen sprake is, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNBC. Apptimize en Localytics ‘staan in hoog aanzien’ en zouden door ‘duizenden bedrijven’ worden ingeschakeld bij het ontwikkelen van apps, zegt Scott Chen, de hoogste technologiebaas van Grindr.

Woedende reacties

Grindr zegt 3,6 miljoen dagelijks actieve gebruikers te hebben. Op social media regent het inmiddels woedende reacties aan het adres van de dating-app. Er wordt gewezen op de gevaren die mannen in sommige delen van de wereld lopen zodra zou uitlekken dat ze seropositief zijn.

Bron: RTL Nieuws

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam