koffiehoek

Gratis dating in de koffiehoek

Jij hebt op je werk ook vast zo’n gezellige koffiehoek.  Een beetje bedrijf is waarschijnlijk zelfs verplicht een koffiehoek te hebben, waar de medewerkers al dan niet tegen betaling koffie of thee kunnen drinken. In de tijd dat ik bij TNO werkte als laboratoriummedewerker, heb ik heel wat uurtjes doorgebracht in de koffiehoek. Niet aaneengesloten natuurlijk.

Vele uren in de koffiehoek

Nu is er onlangs en onderzoek uitgevoerd over de koffiehoek en wel door Douwe Egberts Professionals onder 1000 Nederlanders met een kantoorbaan. Als werknemers even niet achter hun bureau zitten, doen zij de meeste inspiratie op bij de koffiecorner, was al één van de bevindingen.

Dat ik uren in de koffiehoek heb doorgebracht is niet uitzonderlijk. Ik las dat een werknemer gemiddeld een kwartier van zijn werkdag bij de koffiehoek in de buurt is. In twaalf jaar kom ik dus echt wel aan veel uurtjes en veel kopjes koffie.

Inspiratie bij een kopje koffie

Vaak is er de verplichte koffiepauze om even het werk neer te leggen en de kans te krijgen je benen te strekken richting het koffie apparaat. Maar ook met het idee even een andere ruimte te betreden en andere collega’s te spreken.

Van de 3 mensen geeft 2 aan ook echt soms toe te zijn aan een koffiebreak om weer nieuwe inspiratie op te doen.  Zelfs tijdens dit moment van ontspanning gaat het over werk. Dat is voor mij ook herkenbaar. Soms had je met je directe begeleider even een bespreking over de resultaten  in de koffiehoek.  De gespreksonderwerpen zijn vaak het laatste nieuws en de privésituatie,  maar in 2 van de 3 gevallen heeft het gesprek toch met werk te maken.

Het blijkt dat mensen positieve inbreng van collega’s waarderen en zeker niet zien als bemoeizucht. Het sparren met collega’s onder het genot van een kopje koffie, leidt vaak tot de beste ideeën.

In de koffiehoek is het ook niet raar een onbekende aan te spreken. Dat je beiden in dat gebouw bent, geeft al een soort vrijkaartje om de ander aan te spreken. Het blijkt dat 1 op de 3 collega’s elkaar dan ook aanspreken.

Gratis dating  in de koffiehoek

Uit het onderzoek blijkt dat er ook nieuwe liefdes onstaan onder de koffie. Heb je een charmante collega dan kun je die soort van stiekem volgen en dan kun je natuurlijk een praatje aanknopen. Het blijkt dat  1 op de 5 mannelijke collega’s dezeflirt tactiek al wel eens hebben toegepast op een charmante collega. Vrouwen zijn hier iets minder bedreven in. Je kunt natuurlijk ook de stoute schoenen aantrekken en een leuke collega’s mee vragen voor een kopjekoffie. Zie het als gratis dating. Er moet altijd een eerste stap gezet worden om tot iets groters te worden.  De volgende stap is dat je de ander zover krijgt bij jouw thuis eens een nog lekkerder kopje met liefde bereide koffie te komen proeven. Wie weet?

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.