koffiehoek

Gratis dating in de koffiehoek

Jij hebt op je werk ook vast zo’n gezellige koffiehoek.  Een beetje bedrijf is waarschijnlijk zelfs verplicht een koffiehoek te hebben, waar de medewerkers al dan niet tegen betaling koffie of thee kunnen drinken. In de tijd dat ik bij TNO werkte als laboratoriummedewerker, heb ik heel wat uurtjes doorgebracht in de koffiehoek. Niet aaneengesloten natuurlijk.

Vele uren in de koffiehoek

Nu is er onlangs en onderzoek uitgevoerd over de koffiehoek en wel door Douwe Egberts Professionals onder 1000 Nederlanders met een kantoorbaan. Als werknemers even niet achter hun bureau zitten, doen zij de meeste inspiratie op bij de koffiecorner, was al één van de bevindingen.

Dat ik uren in de koffiehoek heb doorgebracht is niet uitzonderlijk. Ik las dat een werknemer gemiddeld een kwartier van zijn werkdag bij de koffiehoek in de buurt is. In twaalf jaar kom ik dus echt wel aan veel uurtjes en veel kopjes koffie.

Inspiratie bij een kopje koffie

Vaak is er de verplichte koffiepauze om even het werk neer te leggen en de kans te krijgen je benen te strekken richting het koffie apparaat. Maar ook met het idee even een andere ruimte te betreden en andere collega’s te spreken.

Van de 3 mensen geeft 2 aan ook echt soms toe te zijn aan een koffiebreak om weer nieuwe inspiratie op te doen.  Zelfs tijdens dit moment van ontspanning gaat het over werk. Dat is voor mij ook herkenbaar. Soms had je met je directe begeleider even een bespreking over de resultaten  in de koffiehoek.  De gespreksonderwerpen zijn vaak het laatste nieuws en de privésituatie,  maar in 2 van de 3 gevallen heeft het gesprek toch met werk te maken.

Het blijkt dat mensen positieve inbreng van collega’s waarderen en zeker niet zien als bemoeizucht. Het sparren met collega’s onder het genot van een kopje koffie, leidt vaak tot de beste ideeën.

In de koffiehoek is het ook niet raar een onbekende aan te spreken. Dat je beiden in dat gebouw bent, geeft al een soort vrijkaartje om de ander aan te spreken. Het blijkt dat 1 op de 3 collega’s elkaar dan ook aanspreken.

Gratis dating  in de koffiehoek

Uit het onderzoek blijkt dat er ook nieuwe liefdes onstaan onder de koffie. Heb je een charmante collega dan kun je die soort van stiekem volgen en dan kun je natuurlijk een praatje aanknopen. Het blijkt dat  1 op de 5 mannelijke collega’s dezeflirt tactiek al wel eens hebben toegepast op een charmante collega. Vrouwen zijn hier iets minder bedreven in. Je kunt natuurlijk ook de stoute schoenen aantrekken en een leuke collega’s mee vragen voor een kopjekoffie. Zie het als gratis dating. Er moet altijd een eerste stap gezet worden om tot iets groters te worden.  De volgende stap is dat je de ander zover krijgt bij jouw thuis eens een nog lekkerder kopje met liefde bereide koffie te komen proeven. Wie weet?

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen