afvalscheiding app

Gratis app voor scheiding, van afval wel te verstaan

De titel van het persbericht bracht me even op het verkeerde been, net als die reclames over scheiden op reclameborden waar onder andere Patricia Paay aan mee doet.

Verder lezend leek het me toch wel een nuttige app ook al gaat het scheiden slechts over afval.

Scheiden wordt makkelijker

Afval scheiden wordt makkelijker met de ‘Recyclemanager’. De Recyclemanager is een gratis app en website waarmee je kunt opzoeken in welke afvalbak welk afval hoort, waar de dichtstbijzijnde afvalbak staat en wanneer afval wordt opgehaald.

Unieke samenwerking

De Recyclemanager is een unieke samenwerking van gemeenten en veertien organisaties die verantwoordelijk zijn voor de  inzameling en verwerking van afval. De Recyclemanager is gratis te downloaden in de Apple Appstore en de Google Playstore. Geen smartphone? Ga dan naar http://www.recyclemanager.nl/ voor meer informatie.

Alles op 1 plek

Alle praktische informatie over afval is voor het eerst te vinden op één plek. Via de ‘Recyclewijzer’ in de app kun je op trefwoord zoeken naar de juiste afvalbak voor producten waarover je twijfelt. Bij ‘Inleverpunten’ zie je direct de inleverpunten voor afval in de buurt.

Meer en beter

De deelnemende organisaties hopen dat er met de app meer afval wordt ingezameld en de kwaliteit van de afvalscheiding verbetert. Nederlanders scheiden de helft van de 533 kilo afval die ze jaarlijks per persoon produceren. De andere helft belandt bij het restafval en uiteindelijk in de verbrandingsoven. Door goede afvalscheiding kan er meer worden gerecycled. Daarmee blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt energie bespaard.

Extra lokale info

Op dit moment doen 20 gemeenten mee met de Recyclemanager. Als jouw gemeente meedoet, kun je gebruik maken van de ‘Afvalkalender’. Bij de ‘Afvalkalender’ in de Recyclemanager zie je de eerstvolgende ophaalmomenten bij jou in de straat en kun je een jaaroverzicht printen. Met de app kun je ook een herinnering instellen om de bak buiten te zetten. Dat is erg praktisch.

Bron: Recyclemanager

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!