hekel aan seks

Gratis app voor mensen die seks niet leuk vinden

Het is een enorm taboe om te bekennen dat je seks eigenlijk helemaal niet leuk vindt. De app Whisper laat mensen toe om in het geniep de grootste geheimen anoniem met anderen te delen, en blijkbaar zijn er heel wat mannen en vrouwen die niks leuk vinden aan het bedrijven van de liefde. Van “saai” over “beangstigend” tot “ik moet overgeven als iemand mij probeert te kussen”: dit zijn de redenen waarom mensen niet van seks houden.

Anonieme bekentenissen

De gratis app Whisper is een soort verzamelplaats voor guilty pleasures, waar mensen van over de hele wereld anoniem bekentenissen kunnen afleggen over allerlei onderwerpen. Zelf kan je er ook grasduinen in de kleine geheimpjes van anderen, wat soms grappig of ontroerend kan zijn.

Opvallend topic: niet van seks houden

Een opvallend topic op de app blijkt te zijn dat een heleboel mensen de vleselijke geneugten des levens niet zo fijn vinden als algemeen wordt aangenomen. Niet alleen vrouwen, maar ook mannen geven er toe de seksuele daad maar niks te vinden. “Ik ben een man en ik hou niet van seks,” bekent een gebruiker. “Niet dat ik preuts ben, maar ik vind seks gewoon saai.”

Liever soloseks

Anderen wijten hun gebrek aan enthousiasme voor seks aan een te hoge prestatiedrang en onvermogen om een orgasme te krijgen. “Ik hou niet van seks omdat ik te veel nadenk, en pieker of ik het wel goed doe. Daardoor krijg ik zelden een orgasme.” Iemand anders stemt daar mee in: “ik heb nooit een orgasme, ongeacht met wie ik seks heb, dus ik masturbeer liever, en hou niet van geslachtsgemeenschap.”

Laag zelfbeeld

Een vaak terugkerend probleem bij zij die niet voor seks staan te springen is een gebrek aan zelfvertrouwen, of twijfels over hun lichaam. Zo bekende iemand: “ik hou er niet van om intiem te zijn met iemand omdat ik me voortdurend druk maak over hoe ik eruit zie, en zo kan ik er niet van genieten”. Ergens anders klonk het: “seks is altijd teleurstellend omdat ik te dik ben, en ik ben dan te veel gefocust op hoe afstotelijk ik er wel niet moet uitzien.”

Liever knuffelen

Aan de meest donkere zijde van het spectrum bevinden zich de bekentenissen van mensen die zelfs bang zijn van geslachtsgemeenschap, of zich er gebruikt door gaan voelen. “Ik hou echt niet van seks. Het voelt altijd alsof iemand misbruik van mij maakt.” Of nog iemand anders: “seks beangstigt mij. Het is gewoon gênant en doet pijn.” Een anonieme gebruiker laat zelfs weten dat hij/zij moet overgeven als iemand hem/haar nog maar probeert te kussen.

Seks geen prioriteit

Andere gebruikers benadrukken dan weer dat seks voor hen minder een prioriteit is, en dat ze “liever knuffelen in bed en dan gaan slapen.” Maar, zoals een gebruiker opmerkt, “het is bijna onmogelijk om iemand te vinden die hier hetzelfde over denkt.”

Wie ook stiekem wil binnenkijken in de diepste hersenkronkels van anderen óf zelf uit de school wil klappen: de app is gratis te downloaden voor iOS, Android of Windows Phone.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.