Gouden tips voor een succesvolle speeddate: wie niet waagt, wie niet wint!

Stel dat je bent zoals de meeste mensen. Je bent bloednerveus voor een date, je kunt maar niet kiezen wat aan te trekken en je oefent die openingszin honderd keer voor de spiegel. Zelfs van een date met één wildvreemde krijg je het al spaans benauwd. Wat dan gezegd van speeddaten met een twintigtal personen op één avond? Dan zakt de moed je al helemaal in de schoenen, toch?

Als het angstzweet je uitbreekt bij alleen al de gedáchte van afspreken met twintig personen, is speeddaten helemaal voor jou! Waarom? Het is een leuke, vrijblijvende manier om zonder compromissen binnen een korte tijd een heleboel potentiële partners te leren kennen. Tijdens een gesprek van amper drie minuten krijg je de unieke kans om mensen te ontmoeten die je anders nooit had leren kennen.

Geen gedoe met links en rechts swipen, online uitsloverij in oeverloze chatberichtjes over en weer in de hoop een date te scoren. Gewoon rechttoe rechtaan elkaar in de ogen kijken en neerzitten voor een ouderwetse babbel.

Klikt het niet? Geen probleem, gewoon doorschuiven naar de volgende kandidaat! Zo is speeddaten zelfs voor de meest schuchtere zielen. Je hoeft heus geen mega-extraverte babbelkous te zijn voor een succesvolle speeddate. Integendeel …

Strategieën voor een geslaagde speeddate

Om succes te oogsten op een speeddate is het belangrijk dat je het onderste uit de kan haalt tijdens de beperkte tijd die je krijgt. De juiste vragen stellen is natuurlijk belangrijk. Maar speeddaten is meer dan iemand het hemd van het lijf vragen.

Het ijs breken

De eerste indruk is alles. Daarom is het cruciaal om meteen het ijs te breken. Je hebt immers maar 180 seconden. Humor werkt vaak, maar ook niet altijd. Die flauwe mop laat je beter achterwege. Wat voor de één grappig is, is dat voor de ander totaal niet.

Soms is een simpel complimentje al genoeg om het zelfvertrouwen van je gesprekspartner op te krikken. Klinkt melig, maar het werkt wel. Geef je date een goed gevoel en zorg ervoor dat ze zich helemaal op hun gemak voelen.

Blijf geëngageerd

Niets is zo dodelijk voor een speeddate als een gesprekspartner die totaal geen interesse toont, met de ogen draait, naar het plafond kijkt of zomaar wat zit te dagdromen. Als je ongeïnteresseerd of afgeleid overkomt, kun je dat volgende afspraakje op je buik schrijven. Wees ad rem en speel in op de antwoorden van je gesprekspartner.

Betrek de andere deelnemer actief in het gesprek en houd het hoofd koel. Een lekker drankje er bij kan helpen om de tongen los te maken. Zorg er wel voor dat je bij kandidaat nummer 20 niet zit te lallen.

Hou je manieren!

Probeer het gesprek op een slimme manier te sturen. Pas op met flirten, want dit kan weleens in het verkeerde keelgat schieten. Net zoals in het dagelijks leven kom je al een heel eind met een beetje inlevingsvermogen en fatsoen. Probeer het karakter van de persoon voor jou in te schatten alvorens meer de persoonlijke toer op te gaan.

Wees origineel

Peilen naar de favoriete film, muziekgroep, boek, Netflix-serie van je date en ga zo maar door, is handig om wat meer te weten te komen over hun interesses. Maar op het eind van de avond zijn ze die vraag echt wel beu. Jij ook.

Durf anders, misschien een beetje gek, verrassend en vooral origineel te zijn. Spring uit de band door eens een keertje niet te vragen wat voor werk de ander doet. Er zijn heel wat manieren om iemand wat beter te leren kennen zonder te moeten weten waarmee ze hun brood verdienen. Vraag ze niet om hun beroep maar om wat ze als kind later wilden worden.

Hou ook altijd een troef achter de hand! Twintig verschillende mensen op één avond ontmoeten kan best vermoeiend zijn. Probeer de schwung er tot op de eindstreep in te houden en vermijd pijnlijke stiltes door te vertellen over boeiende, grappige en positieve persoonlijke ervaringen.

Wees jezelf

Het is nooit een goed idee om je tijdens een speeddate anders voor te doen dan je bent. Bij een vervolgdate val je sowieso ongenadig door de mand. Wees daarom altijd eerlijk over jezelf en je situatie. Liegen is nooit een strak plan om een romantische partner te vinden.

Het doel van speeddaten is precies om een maatje te vinden dat bij jou past. Als je niet oprecht bent, zal je die bijzondere persoon nooit vinden. Uiteindelijk wil je een partner die van je houdt zoals je bent, toch?

Speeddaten is voor iedereen

Speeddaten wordt nogal eens vergeleken met die andere datingtrend van de 21e eeuw: online daten. Maar bij online dating mist vaak de chemie die kan ontstaan wanneer het gewoon klikt tussen twee personen. Online datingapps duwen mensen altijd maar in de richting van hun ‘type’ (als dat al bestaat). Daar waar de vonk overspringt tussen twee totaal verschillende mensen ontstaat pas echte passie en affectie.

Verlegen, introvert, spraakwaterval of geboren diplomaat, speeddating is een leuke manier om te kletsen met mensen met wie je online zelfs nooit zou chatten. En dat is precies hoe de ware liefde wordt gevonden!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.