zomer festival

Göteborg organiseert eerste ‘mannenvrij’ festival

Of je er nu warm voor loopt is de vraag natuurlijk, maar in het Zweedse Göteborg vindt volgende zomer een tweedaags festival plaats waar mannen niet toegelaten zullen zijn. Dat heeft initiatiefnemer Emma Knyckare, comedian en radiopresentatrice, bekendgemaakt. Het evenement krijgt de naam ‘Statement Festival’ en zal plaatsvinden op 31 augustus en 1 september.

Aanklacht op Twitter

Het begon als een aanklacht via Twitter na verschillende meldingen van vrouwen die werden lastiggevallen tijdens festivals in Zweden. ‘Wat denken jullie ervan om een vet festival te organiseren waar enkel niet-mannen welkom zijn, tot ALLE mannen geleerd hebben hoe ze zich moeten gedragen?’, schreef Knyckare in de nasleep van het Bråvalla Festival, dat wegens meerdere gevallen van seksueel geweld niet meer zal plaatsvinden.

Mannenvrij festival

Op de tweet kwam zoveel reactie dat er een crowdfunding werd opgestart om daadwerkelijk een ‘mannenvrij’ festival te houden. Volgens Knyckare boden honderden mensen hulp aan. De financiering raakte rond en, toevallig of niet, op de ‘Internationale Mannendag’ kondigde Knyckare aan dat het festival zal plaatsvinden op de Bananpiren (de Bananenpier), een evenementenruimte in het havengebied van Göteborg. De ticketverkoop start in december.

Transgenders wel welkom

Transgendermannen zullen overigens wel binnen mogen. Zij worden immers ook vaak lastiggevallen, luidt het op de website van het festival. Hoe de mannen aan de ingang precies zullen worden geweigerd, ligt nog niet vast.

Mannen legaal uitgesloten

Juridische problemen vreest Knyckare niet. Aan de krant Göteborgs-Posten legde ze uit dat ze het evenement nog kan omvormen tot een sportmanifestatie. In dat geval mogen mannen immers legaal uitgesloten worden van deelname.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.