relatie en geld

Goedkoop uitgaan lukt je met deze zes tips

Nu je single bent ga je misschien weer wat vaker uit dan voorheen. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar het kost je iedere keer wel geld. Hoe kan je wel blijven uitgaan, zonder je helemaal scheel te betalen? Hieronder geven we je een aantal tips.

 1. Ga niet naar plekken waar je toegangsgeld moet betalen
  Sommige clubs of discotheken vragen toegangsgeld. Probeer deze plekken te vermijden en ga naar gezellige cafeetjes of clubs waar je gewoon naar binnen kunt stappen.
 2. Zoek studentencafés
  In studentensteden zijn er vaak uitgaansgelegenheden te vinden voor studenten. Of cafés hebben een avond in de week (vaak de donderdagavond) speciaal voor studenten. Biertjes of wijntjes zijn dan vaak een stukje goedkoper. In sommige studentencafés kom je niet binnen als je geen student bent, maar er zijn ook een aantal waar iedereen welkom is.
 3. Ga thuis uit
  Natuurlijk is dit een beetje een dooddoener, maar toch: thuis een avondje samen zijn met vrienden kan ook erg gezellig zijn! Je kunt zelf een budget bepalen waar je drinken en snacks van wilt kopen. En zeg nou zelf: hoe chill is het om op een zwoele zomeravond met je beste vrienden rondom een knapperend vuurtje te zitten?
 4. Neem contant geld mee en laat je pinpas thuis
  Soms als je bent gaan stappen en het later op de avond wordt, kan je wel eens vergeten dat je van te voren een budget had bedacht en geef je meer uit dan je eigenlijk wilt. Dit kan je voorkomen! Pin voordat je uitgaat een bepaald bedrag en doe hier de hele avond mee. Enneh, laat die pinpas thuis: zo kan je niet (per ongeluk) extra geld opnemen of met de pin afrekenen.
 5. Eet thuis (voor of na het stappen)
  Het is heel verleidelijk om tijdens of na je stapavond nog even een lekkere vette hap te halen. Doe dit niet of minder en zorg dat je wat in huis hebt om te eten. Een stuk goedkoper en het ligt ook nog eens een stuk minder zwaar op de maag de volgende ochtend!
 6. Gratis rondje
  Veel cafés proberen jongeren eerder op de avond de stad in te krijgen. Daarom kun je nu ‘gangmaker’ worden. Volle cafés zijn aantrekkelijker dan een lege, en daarvoor worden gangmakers ingezet. Als gangmaker krijgen jij en je vrienden het eerste rondje in een kroeg gratis. Elke week worden nieuwe cafés geselecteerd en daar kun je dan uit kiezen. Hier zijn wel wat spelregels voor, dit lees je allemaal op de website van de Gangmakers Society.

Bron: Moneyfit

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.