seks online relatie dating
13 June 2016

Goede seks erg belangrijk voor online daters

Mensen die hun nieuwe liefde door het online daten ontmoetten hechten meer waarde aan goede seks. Ook op andere punten verschillen de opvattingen tussen mensen met een online of ‘offline’ ontstane relatie. Dat blijkt uit een onderzoek van het NU.nl.

Liefde is goede seks

De vragenlijst werk ingevuld door meer dan 1000 mensen die representatief zijn voor de Nederlandse bevolking. Van de deelnemers met een relatie antwoordde 41 procent op de vraag wat voor hen liefde is: “goede seks”. Dit percentage ligt behoorlijk hoger (59%) voor de deelnemers die hun partner online via een datingapp of datingsite hebben leren kennen.

Steun en stabiliteit

Er waren meerdere antwoorden mogelijk op de vraag wat liefde is. ‘Elkaar altijd steunen’ werd het vaakst aangevinkt: 79 procent vindt dit een van de voornaamste kenmerken van liefde. Ook ‘een stabiele relatie’ (72 procent) en ‘loyaliteit’ (64 procent) werden vaak gekozen.

Online versus offline relatie

Ook op andere punten verschillen de opvattingen tussen mensen met een online of ‘offline’ ontstane relatie. Dat blijkt bijvoorbeeld wanneer de respondenten wordt gevraagd naar hun droombeeld als het gaat om een liefdesrelatie.

Samen oud

Wie digitaal een partner vond, ziet “samen oud worden” (85 procent) en “samen wensen realiseren” (71 procent) naar verhouding vaker als droombeeld dan wie de partner op een andere manier ontmoette.

Ontmoetingsplaatsen singles

Een online ontmoeting is nog niet het meest voorkomende verhaal achter een relatie. 11 procent van de relaties heeft een oorsprong op een website en 2 procent ontstaat via een app. Elkaar ontmoeten op het werk via studie (24 procent) of uitgaan (20 procent) komen vaker voor.

Verliefdheid basis relatie

56 procent vindt dat verliefdheid de basis is voor een relatie. 20 procent is het oneens met die stelling en de overige respondenten zijn neutraal.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Daten in lockdowntijd: ontdek Drankjedoen.nl

Zit je  als single met je handen in haar nu je...

Dit zijn de 11 datingtrends van dit jaar

Van ‘Apocalypsing’ tot ‘Zoomlander-ing’, de datingtrends van dit jaar bieden inzicht...

Vidate: eerste video datingapp van Nederlandse bodem

Waar het bij de gemiddelde datingapp 38 uur duurt voordat er...

Happn stelt profielverificatie beschikbaar

Happn lanceert een nieuwe functie die tot doel heeft om online...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie