Goede seks hebben. Waar dat aan moet voldoen, is voor iedereen anders. Voor goede seks moet je vooral een goede relatie met je zelf hebben, je moet blij moet zijn met jezelf. Vrouwen schijnen vaker last te hebben van ongenoegen over zichzelf meer dan mannen. Het heeft dan vaak met uiterlijk van doen maar ook met de onrust in veel vrouwen.

Vrouw verman je

Als vrouw krijgen we vanuit de media vaak de perfecte plaatjes voorgespiegeld. Maar kijk eens in je straat of in de winkel om je heen. Daar zie je de echte mens. Bekijk jouw lichaam in perspectief met de echte realiteit.

Durf je eigen lichaam aan te raken. Smeer jezelf uitgebreid in met body lotion na het douchen. Alleen jijzelf kunt voelen wat je fijn vindt, ga op ontdekking uit.

Ga naakt slapen of loop na het douchen even naakt door het huis. Hoe vaker je naakt bent, hoe meer het een gewoonte voor je wordt en hoe minder spanning je zult voelen wanneer een ander je naakt ziet.

Ben je wel wat aangekomen en daar ben je niet tevreden mee? Ga lekker sporten, wandelen, fietsen of anderszins bewegen. Wanneer je voelt dat je zelf stappen onderneemt, dan voel je je meteen beter over jezelf.

Wanneer je seks gaat hebben is het prettig om er zo zelfverzekerd mogelijk aan te beginnen. Koop eens een mooi setje  waar jij je helemaal happy in voelt. Dan straal je dat ook uit in de slaapkamer.

Goede seks samen

Er zijn natuurlijk ook mannen die niet zo zeker van zichzelf zijn. Ook zij moeten hier zelf aan werken. Wat hier bij helpt is een vrouw of vriendin om je heen te vinden die goed bij je past. Ook door het hebben van seks komt dit snel genoeg naar boven. In een prille relatie lang wachten met seks zou ik dan ook niet aanraden. Lichamelijk contact zegt jou zoveel over je gevoelens over de ander. Probeer het dus uit. Wanneer je iemand al in het dagelijkse leven niet goed naast je kan velen, kun je daar helemaal geen goede seks mee beleven.

Heb het fijn samen

1. Ontspan

Allereerst is het belangrijk om allebei ontspannen te zijn voordat je aan een vrijpartij begint. Zo kunnen beide partners zich beter overgeven. Vermijd de gedachten dat je nog van alles moet doen. Vooraf ontspannen bij de televisie is geen aanrader, dit maakt je moe en sloom. Kies er juist voor om samen in bad of onder de douche te gaan. Steek wat kaarsjes aan, zet een prettig muziekje op en trek een flesje wijn open of neem de wijn mee naar bed om daar samen naar muziek te luisteren. Een beetje drank kan er ook voor zorgen dat je wat losser wordt, maar drink niet te veel, want dan val je als een blok in slaap. Prestaties van de man worden er over het algemeen ook niet beter op. Drink met mate met je maatje, dan  kan deze manier van ontspannen een perfect voorspel zijn.

2.Knuffelen

Naast het daadwerkelijk seks hebben met elkaar, is het belangrijk om elkaar gedurende de dag aan te raken en de knuffelen. Geef gewoon eens spontaan een kus of een aai bij het voorbij lopen. De intieme relatie wordt daar mee bevorderd omdat het betekent dat niet iedere aanraking direct met seks geassocieerd hoeft te worden. Juist die kleine niet op seks gerichte aanrakingen bevorderen je seksleven.

3. Aanraking

Het bedrijven van de liefde begint met aanraken, maar probeer elkaar ook eens te verrassen met een uitgebreide (intieme) massage. Dit is een perfecte manier om lekker aan elkaar te zitten en in de stemming te komen. Maak het spannend door ook de intieme delen te betasten, er een beetje omheen te draaien met je vingers of te kietelen. Sowieso is elkaar betasten een goede manier om in stemming te komen. Niet alleen de ‘echte’ intieme delen (borsten, vagina/penis, ballen). Bij vrouwen zijn dit de onderbuik, de hals en binnenkant van de dijen. Streel, kus en lik haar daar nog voordat je naar de vagina gaat, ze zal verlangen naar meer! Mannen vinden het vaak prettig om bij de oren, billen en binnenkant van de dijen aangeraakt of gekust te worden.

4. Toon dat je geniet

Mannen vinden het prettig om te zien dat de vrouw geniet van de vrijpartij. Dit kun je laten merken door zachtjes te kreunen, aan te geven wat je prettig vindt en door je lichaamstaal. Ga er niet passief bij liggen, maar doe actief mee in het samenspel. Zorg ook dat het licht kreunen niet overslaat in (te) hard schreeuwen, dat werk averechts.

Daarnaast vindt elke man het prettig om ergens in de vrijpartij klaar te komen. Het voorspel is voor hem een prettige start, de intimiteit een fijne bijkomstigheid, maar het orgasme is voor de man toch wel het ultieme genot. Ga daar dan niet aan voorbij.

5. Afwisseling in bed

Hoe langer je samen bent, hoe beter je elkaar leert kennen. Ook in bed. Dit kan een valkuil zijn omdat je precies weet wat de ander gaat doen om je op te winden, waardoor het vaak niet meer opwindend is. Het spannende is immers dat je niet weet wat er gaat komen. Zorg daarom voor afwisseling. Dit kan afwisseling zijn van het moment waarop je het doet, probeer vaker de dag er mee te beginnen, dat is namelijk zeer ontspannen.Wissel ook eens met het nemen van de leiding. Wanneer de vrouw de leiding neemt in bed zal dit menig man doen opwinden. Dit hoeft niet altijd zo te gebeuren, een man wil zichzelf ook wel eens bewijzen, maar ter afwisseling mag je best eens de stoute schoenen aantrekken

6. Bemin elkaar met regelmaat

Bij de een zal het libido wat hoger liggen dan bij de ander. Dat verschil zal tussen mannen onderling aanwezig zijn, maar zeker ook tussen mannen en vrouwen. Dat maakt natuurlijk niet uit, zo zitten mensen nu eenmaal in elkaar. Hoewel je misschien soms geen zin hebt in seks en het initiatief meer van zijn kant af komt, is het wel belangrijk dat je regelmatig de tijd neemt om elkaar te beminnen. De frequentie is afhankelijk van jullie behoefte samen, maar houd de regelmaat er in!