liever seks dan appeltaart

Goede echtgenote: koken en vrijen

Duizenden vrouwen wereldwijd hebben gevochten en gestreden voor gelijke rechten. Stemrecht, werken, leren en studeren: inmiddels mogen we stellen dat decennia vol bh verbrandingen en protesten tot meer gelijkheid hebben geleid. Auteur Suzanne Venker ziet dat echter liever anders. 

Zij lijkt met haar nieuwste werk de tijd te willen terugdraaien. De 45-jarige moeder van 2 kinderen stelt namelijk dat een onderdanige vrouw een huwelijk kan doen slagen.

Onderdanige vrouw

In het boek “How to choose a husband” legt Venker in 12 stappen uit hoe je een geschikte echtgenoot vindt en hem zover krijgt dat hij die ring om je vinger schuift. De onderliggende gedachte volgens Venker: een onderdanige vrouw die al haar dromen opgeeft zodat ze aan een toekomst met haar man én eventuele kinderen kan werken.

Vergif
De auteur onderbouwt haar visie: “Onze post-feministische cultuur is puur vergif; het zet vrouwen op een voetstuk, en sluit mannen daarbij uit; het negeert de behoeften van kinderen; en het promoot het single leven”, meldt Daily Mail.

Zondebok: moeder
Venker wijst ook een zondebok aan: onze moeders. Zij zouden te veel nadruk leggen op het belang een onafhankelijke vrouw te zijn die streeft naar gelijke rechten en kansen, zowel thuis als op de werkvloer en in de maatschappij. “Moeders hebben hun dochters een slechte dienst bewezen. Ze zaten fout op het moment dat ze hun dochters vertelden dan ze een man nooit kunnen vertrouwen.”

Volgens Venker zouden we alleen gelukkig getrouwd kunnen zijn als we alle sekseverschillen omarmen en de feministische strijdbijl begraven.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.