gelukkig zijn

Goed voor je zelf zorgen maakt gelukkig

Hoe voel je je als je gelukkig bent? Wil je graag gelukkig zijn en van het leven genieten, maar lukt je dat niet zo. Geluk, wat is dat eigenlijk? Geluk is voor iedereen anders, het is een gevoel. Geluk begint ermee om in ieder geval goed voor jezelf te zorgen.

Gewoonweg gelukkig zijn

Geluk is een gevoel. Het is iets dat je niet kunt aanraken of niet kunt vasthouden. Het is wel erg belangrijk. Wanneer je je gelukkig voelt, dan voel je je beter. Je doet anders en je denkt anders. Maar waarom is het soms zo moeilijk om gewoonweg gelukkig te zijn. Leggen we mogelijk de lat te hoog. Mogelijk gaan we met de verkeerde mensen om of kiezen we de verkeerde paden. Enkele tips om het beste uit jouw leven te halen.

Stel geen onbereikbare doelen

Je bent niet perfect en dat hoeft je ook niet te zijn.  Je moet voor jezelf geen onhaalbare doelen stellen. Raak ook niet in paniek als je iets fout doet. Mensen zijn nu eenmaal onfeilbaar. Van belang is je eigen grenzen te ontdekken. Van je eigen fouten kun je leren en daar word je dan beter van. Vergelijk je zelf ook nooit met anderen. Stop met nastreven van perfectie. Leef in het moment. Ben blij ook met wat je niet hebt.

Vaar je eigen koers

Je leeft je leven voor jezelf en niet voor anderen. Blijf niet een ingeslagen koers aanhouden, wanneer je je daarbij niet gelukkig voelt. Stel jezelf op nummer 1. Jezelf als prioriteit stellen is namelijk helemaal niet egoïstisch.  Je moet je houden aan je eigen regels. Je laten overschaduwen door mensen om je heen, daar word je nooit gelukkig van. Luister dus vooral naar jezelf.

Goed voor jezelf zorgen maakt gelukkig

Een gezonde geest woont in een gezond lichaam. Het helpt om gezond te eten, genoeg te bewegen en ook op tijd ontspanning te nemen. Rust in je hoofd in een vereiste om te kunnen stralen.

Wijk af van het vertrouwde

Door jezelf buiten je comfort zone durven te bewegen, kom je in aanraking met nieuwe mensen en nieuwe plaatsen waar je anders nooit zou komen. Ben je dus niet zo gelukkig in je huidige situatie, dan lukt het misschien wel ergens anders. Je kunt jezelf ook uitdagen en een nieuwe sport gaan proberen. Door aan iets totaal nieuws te gaan proeven, maak je jouw leven een stuk interessanter.

Geschenk

Omring je zelf met mensen waar je bewondering voor hebt en waar je van wilt leren. Mensen die jou waarderen om wie je bent. Mensen die jou aanvoelen, ook als je je een keer niet lekker voelt. Ben vaak in hun buurt en zij zullen jouw leven stralender maken. Elkaar zo kennen is een geschenk.

Positief standpunt

Leef je leven vanuit een positief standpunt. Dan zul je in staat zijn een goed leven te hebben. Het klinkt misschien zweverig, maar het is gewoon waar. Wanneer jij rustig om je heen kunt kijken en je beseft dat je eigenlijk een goed leven hebt, ga er dan vooral van genieten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.