solohuwelijk
9 May 2017

Goed stilstaan bij jezelf

Trouwen met jezelf. Eeuwige trouw beloven aan jezelf. Dan kies je er bewust voor single te blijven. Voor een lang en gelukkig leven. In de liefde is het belangrijk vooral goed voor jezelf te zorgen. Waarom zijn we dan vaak zo hard tegen ons zelf? Ben lief voor jezelf, zo lief zoals je een geliefde zou behandelen.

Gelukkig huwelijk met jezelf

Het zelfhuwelijk bestaat niet voor de Nederlandse wet. Maar dat maakt voor veel vrouwen niet uit. Barbara Tammes maakte met haar boek “Het trouwboekje – handleiding voor een gelukkig huwelijk met jezelf” heel wat los. Veel vrouwen raakten erdoor geïnspireerd en gingen aan de slag met hun solohuwelijk. In &Magazine van BN DeStem stond afgelopen weekend een artikel door Lisanne van Sadelhoff over Eeuwige Trouw (aan mezelf). “Mama, dat moet je eens lezen, dat is goed voor Singlessite”, zegt mijn dochter van bijna 18. “Dat lijkt me wel wat, ga ik ook doen.” Haar verkering is net uit. Niet omdat de jongen niet leuk en lief was, maar omdat haar vrijheid haar nog veel meer waard is.

Goed stilstaan bij jezelf

Solohuwelijk is niet wettelijk en vooral symbolisch. De ceremonie, het feest, de trouwgelofte, alles in het teken van even goed stilstaan bij jezelf. Daar heb je geen wet voor nodig, zoals Barbara zegt. Er zijn ook mannen die geloven in een solohuwelijk, zoals Wim in het artikel. “Ik geloof niet in het huwelijk. Althans niet in het huwelijk tussen twee mensen. Hoe kun je van tevoren zo zeker weten dat je de rest van je leven bij elkaar blijft?” Waar het volgens Wim om gaat is trouw aan jezelf beloven. Het in niet dat hij geen relatie wilt, maar daarin moet hij het uitgangspunt zijn. Zo op papier lijkt dit egoïstisch gesteld, maar is dat ook zo? Je moet inderdaad eerst vanuit jezelf denken en bepalen wat je wilt. Een ander doet dat vanuit zijn visie en kan dat niet voor jou. Wanneer twee visies samen kunnen komen, is dat goed. Anders moet je altijd eerst voor jezelf kiezen.

Ben vriendelijk voor jezelf

Barbara heeft nog wat tips voor een goed zelfhuwelijk. Ten eerste moet je bewust worden van hoe je tegen jezelf praat. Is dit vriendelijk, dan is het goed. Te kritisch is niet de bedoeling. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je naar je eigen mening en je gevoel blijft luisteren. Haar laatste tip is niet romantisch maar wel belangrijk. Namelijk ervoor zorgen dat er genoeg geld op je rekening staat, zodat je nooit vanuit afhankelijkheid beperkt wordt.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Veel sekspartners maakt vrouwen ongelukkig in het huwelijk

Vrouwen die voor hun trouwdag veel sekspartners hebben gehad zijn over...

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Als je op zoek bent naar een trouwe partner wil je kijken naar deze 3 sterrenbeelden

In een relatie is het erg belangrijk dat je je partner...

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie