Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
solohuwelijk
9 mei 2017

Goed stilstaan bij jezelf

Trouwen met jezelf. Eeuwige trouw beloven aan jezelf. Dan kies je er bewust voor single te blijven. Voor een lang en gelukkig leven. In de liefde is het belangrijk vooral goed voor jezelf te zorgen. Waarom zijn we dan vaak zo hard tegen ons zelf? Ben lief voor jezelf, zo lief zoals je een geliefde zou behandelen.

Gelukkig huwelijk met jezelf

Het zelfhuwelijk bestaat niet voor de Nederlandse wet. Maar dat maakt voor veel vrouwen niet uit. Barbara Tammes maakte met haar boek “Het trouwboekje – handleiding voor een gelukkig huwelijk met jezelf” heel wat los. Veel vrouwen raakten erdoor geïnspireerd en gingen aan de slag met hun solohuwelijk. In &Magazine van BN DeStem stond afgelopen weekend een artikel door Lisanne van Sadelhoff over Eeuwige Trouw (aan mezelf). “Mama, dat moet je eens lezen, dat is goed voor Singlessite”, zegt mijn dochter van bijna 18. “Dat lijkt me wel wat, ga ik ook doen.” Haar verkering is net uit. Niet omdat de jongen niet leuk en lief was, maar omdat haar vrijheid haar nog veel meer waard is.

Goed stilstaan bij jezelf

Solohuwelijk is niet wettelijk en vooral symbolisch. De ceremonie, het feest, de trouwgelofte, alles in het teken van even goed stilstaan bij jezelf. Daar heb je geen wet voor nodig, zoals Barbara zegt. Er zijn ook mannen die geloven in een solohuwelijk, zoals Wim in het artikel. “Ik geloof niet in het huwelijk. Althans niet in het huwelijk tussen twee mensen. Hoe kun je van tevoren zo zeker weten dat je de rest van je leven bij elkaar blijft?” Waar het volgens Wim om gaat is trouw aan jezelf beloven. Het in niet dat hij geen relatie wilt, maar daarin moet hij het uitgangspunt zijn. Zo op papier lijkt dit egoïstisch gesteld, maar is dat ook zo? Je moet inderdaad eerst vanuit jezelf denken en bepalen wat je wilt. Een ander doet dat vanuit zijn visie en kan dat niet voor jou. Wanneer twee visies samen kunnen komen, is dat goed. Anders moet je altijd eerst voor jezelf kiezen.

Ben vriendelijk voor jezelf

Barbara heeft nog wat tips voor een goed zelfhuwelijk. Ten eerste moet je bewust worden van hoe je tegen jezelf praat. Is dit vriendelijk, dan is het goed. Te kritisch is niet de bedoeling. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je naar je eigen mening en je gevoel blijft luisteren. Haar laatste tip is niet romantisch maar wel belangrijk. Namelijk ervoor zorgen dat er genoeg geld op je rekening staat, zodat je nooit vanuit afhankelijkheid beperkt wordt.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single vrouw: dan ben je super happy en leef je lekker lang!

Onderzoek laat zien dat single vrouwen tot de gelukkigste groep behoren,...

Deze 3 dingen gebeuren er met je brein als je de ware ontmoet

Niet alleen je eetlust verdwijnt, ook je hersenen ondergaan een aantal...

De beste plaatsen in Las Vegas voor singles

Naast het feit dat je in stijl in Vegas trouwt, is het...

Kijk TIP: Deense vissers en hun Thaise mail-order-vrouwen

Voor 2Doc: Heartbound filmt Regisseur Janus Metz filmt opnieuw over Deense...

5 beslissingen die je geluksgevoel verhogen

Het liefst willen we allemaal zo gelukkig mogelijk door het leven...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie