solohuwelijk

Goed stilstaan bij jezelf

Trouwen met jezelf. Eeuwige trouw beloven aan jezelf. Dan kies je er bewust voor single te blijven. Voor een lang en gelukkig leven. In de liefde is het belangrijk vooral goed voor jezelf te zorgen. Waarom zijn we dan vaak zo hard tegen ons zelf? Ben lief voor jezelf, zo lief zoals je een geliefde zou behandelen.

Gelukkig huwelijk met jezelf

Het zelfhuwelijk bestaat niet voor de Nederlandse wet. Maar dat maakt voor veel vrouwen niet uit. Barbara Tammes maakte met haar boek “Het trouwboekje – handleiding voor een gelukkig huwelijk met jezelf” heel wat los. Veel vrouwen raakten erdoor geïnspireerd en gingen aan de slag met hun solohuwelijk. In &Magazine van BN DeStem stond afgelopen weekend een artikel door Lisanne van Sadelhoff over Eeuwige Trouw (aan mezelf). “Mama, dat moet je eens lezen, dat is goed voor Singlessite”, zegt mijn dochter van bijna 18. “Dat lijkt me wel wat, ga ik ook doen.” Haar verkering is net uit. Niet omdat de jongen niet leuk en lief was, maar omdat haar vrijheid haar nog veel meer waard is.

Goed stilstaan bij jezelf

Solohuwelijk is niet wettelijk en vooral symbolisch. De ceremonie, het feest, de trouwgelofte, alles in het teken van even goed stilstaan bij jezelf. Daar heb je geen wet voor nodig, zoals Barbara zegt. Er zijn ook mannen die geloven in een solohuwelijk, zoals Wim in het artikel. “Ik geloof niet in het huwelijk. Althans niet in het huwelijk tussen twee mensen. Hoe kun je van tevoren zo zeker weten dat je de rest van je leven bij elkaar blijft?” Waar het volgens Wim om gaat is trouw aan jezelf beloven. Het in niet dat hij geen relatie wilt, maar daarin moet hij het uitgangspunt zijn. Zo op papier lijkt dit egoïstisch gesteld, maar is dat ook zo? Je moet inderdaad eerst vanuit jezelf denken en bepalen wat je wilt. Een ander doet dat vanuit zijn visie en kan dat niet voor jou. Wanneer twee visies samen kunnen komen, is dat goed. Anders moet je altijd eerst voor jezelf kiezen.

Ben vriendelijk voor jezelf

Barbara heeft nog wat tips voor een goed zelfhuwelijk. Ten eerste moet je bewust worden van hoe je tegen jezelf praat. Is dit vriendelijk, dan is het goed. Te kritisch is niet de bedoeling. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je naar je eigen mening en je gevoel blijft luisteren. Haar laatste tip is niet romantisch maar wel belangrijk. Namelijk ervoor zorgen dat er genoeg geld op je rekening staat, zodat je nooit vanuit afhankelijkheid beperkt wordt.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.