zin in seks

Goed nieuws voor singles: één ‘seksbuddy’ hebben mag

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de richtlijnen vanwege het coronavirus aangepast voor seksueel contact. Vooral singles mogen hierdoor ‘de pony weer laten grazen’.

Veel singles missen de behoefte aan lichamelijk contact. Waar stellen toch al vaak bij elkaar zijn en fysiek contact daardoor nauwelijks kunnen vermijden, is dat bij alleenstaanden niet het geval. Toch mogen ook zij nu weer voorzichtig lichamelijk of seksueel contact hebben. Mits de risico’s op besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk worden beperkt.

Eén ‘seksbuddy’ mag

Singles die klachtenvrij zijn mogen nu met eenzelfde persoon, zoals een ‘knuffelmaatje of ‘seksbuddy’, contact hebben. Ze moeten daarbij wel goede afspraken maken over hoeveel andere mensen ze zien. “Hoe meer mensen u ziet, hoe groter de kans op (het verspreiden van) het coronavirus”, aldus het RIVM.

Samen masturburen

Voor mensen met een vaste partner geldt dat zij gewoon seks mogen hebben, behalve wanneer een van de partners vanwege een (vermoedelijke) infectie met het virus is geïsoleerd. Samen masturberen of elkaar erotische verhalen vertellen op afstand, mag natuurlijk ook.

Niet iedereen springt een gat in de lucht bij dit nieuws. Seksuoloog Mandy Ronda heeft haar vraagtekens bij de rol van het RIVM in deze. “Ik vind het opmerkelijk dat zij zich bemoeien met de slaapkamer van Nederlanders. Er wordt een uitzondering gemaakt op de 1,5 meter regels voor singles en er is daarbij ook nog eens ruimte voor eigen invulling. Heel vaag dus.”

Mandy erkent dat lichamelijk contact goed is voor de mentale gezondheid. Veel mensen hebben nu huidhonger. “Er zijn sowieso veel mensen die nu graag familie of vrienden zouden willen knuffelen, maar dat mag of kan niet. Waarom is er dan een uitzondering voor singles? Dat zijn vooral vragen die nu spelen.”

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.