trouwen

Goed huwelijk slecht voor figuur

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat trouwen goed is voor je gezondheid. Toch heeft een gelukkig huwelijk ook nadelen. Tevreden pas getrouwden worden vaker zwaarder in de jaren na hun bruiloft, zo blijkt uit onderzoek van de Southern Methodist University in Dallas.

Het onderzoek is gebaseerd op gegevens over 169 stellen die voor het eerst in het huwelijksbootje stapten. Gedurende vier jaar meldden ze elk half jaar hoe gelukkig ze waren met hun relatie en of ze van plan waren uit elkaar te gaan. Daarnaast gaven ze hun lengte en gewicht door, zodat de onderzoekers hun BMI konden berekenen.

Meer gewichtstoename

Gemiddeld bleken gelukkig getrouwden gedurende de vier jaar meer aan te komen dan deelnemers die niet zo tevreden waren met hun relatie. Echtgenoten die minder gelukkig waren met hun huwelijk, overwogen vaker hun partner te verlaten en kwamen bovendien minder kilo’s aan.

Aantrekkelijk blijven

De onderzoekers denken dat gelukkige stellen zwaarder worden omdat ze minder gemotiveerd zijn om aantrekkelijk te blijven voor eventuele andere partners en daarom minder moeite doen om op gewicht te blijven. Voor partners die minder tevreden zijn met hun relatie en een scheiding overwegen, is het uiterlijk belangrijker.

De resultaten van het onderzoek verschenen in het tijdschrift Health Psychology.

Bron: AD

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.