trouwen

Goed huwelijk slecht voor figuur

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat trouwen goed is voor je gezondheid. Toch heeft een gelukkig huwelijk ook nadelen. Tevreden pas getrouwden worden vaker zwaarder in de jaren na hun bruiloft, zo blijkt uit onderzoek van de Southern Methodist University in Dallas.

Het onderzoek is gebaseerd op gegevens over 169 stellen die voor het eerst in het huwelijksbootje stapten. Gedurende vier jaar meldden ze elk half jaar hoe gelukkig ze waren met hun relatie en of ze van plan waren uit elkaar te gaan. Daarnaast gaven ze hun lengte en gewicht door, zodat de onderzoekers hun BMI konden berekenen.

Meer gewichtstoename

Gemiddeld bleken gelukkig getrouwden gedurende de vier jaar meer aan te komen dan deelnemers die niet zo tevreden waren met hun relatie. Echtgenoten die minder gelukkig waren met hun huwelijk, overwogen vaker hun partner te verlaten en kwamen bovendien minder kilo’s aan.

Aantrekkelijk blijven

De onderzoekers denken dat gelukkige stellen zwaarder worden omdat ze minder gemotiveerd zijn om aantrekkelijk te blijven voor eventuele andere partners en daarom minder moeite doen om op gewicht te blijven. Voor partners die minder tevreden zijn met hun relatie en een scheiding overwegen, is het uiterlijk belangrijker.

De resultaten van het onderzoek verschenen in het tijdschrift Health Psychology.

Bron: AD

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.